Mind magic
MInd magic is een zelfhulpboek die zich vooral richt op het manifesteren. Veel mensen kennen het wel, maar hebben er niet zo veel mee. Weet James R. Doty dit onderwerp in een ander daglicht te stellen en manifesteren bij meer mensen onder de aandacht te krijgen?
James R. Doty is hoogleraar Neurowetenschap en heeft samen met de Dalai Lama The Center for Compassion en Altriusm Research and Education opgericht. Hij doet al jaren onderzoek naar onder ander compassie en altruïsme en het relatie tot het brein. Nu neemt hij de lezer mee in de wereld van het manifesteren en hoe je dit bewust kunt integreren in het leven. Wie denkt aan manifesteren denkt al snel aan affirmaties die vaak wordt gebruikt in de spirituele wereld en mindfulness.
In Mind magic laat Doty zien dat manifesteren een positief effect kan hebben over hoe je in het leven kunt staan. Door middel van meditatie, aandacht en onder ander compassie kun je je mindset resetten waardoor je dromen kunt verwezenlijken en je kijk op het leven ook veranderd. Dit alles is volgens de auteur zeker haalbaar in ons snelle leven waar we graag de 24 uur volledig willen benutten.
Doty heeft er voor gekozen om het boek in te delen in 8 hoofdstukken waar hij de lezer uitgebreid meeneemt in zijn theorie. Hij geeft aan het begin van het boek aan dat als je liever niet alle theorie wilt lezen je ook het programma achter in het boek kunt volgen. Dit is een programma van zes weken waarbij je het manifesteren onder de knie kunt krijgen. Persoonlijk vind ik raadzaam om eerst het boek te lezen voordat je aan het programma begint. Je hebt als lezer gewoon meer handvatten dan als je direct aan de slag gaat. Het is natuurlijk een persoonlijke keuze die de auteur aanbiedt.
Mind magic is een boek die de theorie goed ondersteunt om aan de slag te gaan met manifesteren. Toch vond ik het wel veel stof om zijn theorie te bekrachtigen. Ik had met minder informatie waarschijnlijk de theorie ook begrepen. Wie geïnteresseerd is in manifesteren zou Mind magic zeker als basisboek kunnen gebruiken. Het geeft inzicht in mindfulness en hoe je zelf aan de slag kunt gaan met zijn theorie.
Persoonlijk vind ik Mind magic niet het beste zelfhulpboek wat ik heb gelezen. Het is een erg theoretisch boek, maar ik had gehoopt op meer oefeningen en tip en tricks. Het heeft me wel meer inzicht gegeven over het manifesteren en het gebruik hiervan. De auteur neemt de lezer op een begrijpelijke wijze mee door de theorie, maar het is het voor mij net niet. 3 sterren voor dit interessante thema, maar het had allemaal iets losser gemogen.