Wat een indrukwekkend en prachtig verhaal (4.5*)
Marcella Kleine heeft al veel boeken geschreven in verschillende genres en nu heeft ze Voorbij het dal uitgebracht. Ze neemt de lezer mee naar Italië waar Rian voor de liefde naartoe is verhuist. Maar wat als je allergrootste nachtmerrie uitkomt? Hoe ga je dan verder met je leven?
Rian woont al jaren samen met haar grote liefde Renzo en haar kinderen Chiara en Nino dicht bij het Comomeer in een klein bergdorpje. Haar moeder is gezellig bij hun voor een aantal weken op bezoek als het weer omslaat. De regen lijkt maar niet te stoppen maar Rian besluit ze toch nog even naar de winkel te gaan. Als ze terugkomt wordt ze tegengehouden en blijkt dat een modderstroom hun huis heeft meegenomen in het geweld. Opeens is ze haar 4 grote liefdes kwijt. Hoe moet ze hier ooit mee leren leven? Langzaamaan krabbelt ze op met de hulp van haar schoonfamilie, maar er is 1 jongetje die haar ook graag ziet. Hij lijkt wees te zijn geworden tijdens de modderstroom, maar waarom is hij zo gefocust op Rian?
Wow! Wat een geweldige novelle heeft Kleine geschreven zeg! Van begin tot eind was ik gekluisterd aan het verhaal en de emotie zat heel hoog. Wat een verdriet, maar ook wat een liefde. Ik had echt niet zo’n geweldig kort verhaal verwacht die echt zo af is met zoveel emotie in zowel positieve als negatieve zin. Rian heeft veel verdriet, maar ook liefde in haar hart. Zo mooi om te zien hoe haar oude baas met haar omgaat en haar helpt. Wat kan een mens hier van leren zeg!
Kleine mag enorm trots zijn op Voorbij het dal. Dit boek moet gewoon door veel lezers gelezen worden want hij is gewoon top! Leg de zakdoekjes maar wel vast klaar en kruip maar lekker onder een dekentje op de bank met een kop thee of chocomel. Dit verhaal zal je raken, maar ook hoop geven. Echt een heel groot compliment aan Kleine voor dit verhaal. Een dikke 4.5 sterren voor Voorbij het dal.