Wat een goede thriller weet De Smedt opnieuw te schrijven
Ze kwam terug is het nieuwste boek van Barbara De Smedt en ik mocht deze vooruitlezen. Eerder las ik al drie boeken van De Smedt en was elke keer weer enthousiast. Nu is ze terug met haar nieuwste werk die begin februari uitkomt. Was ik wederom enthousiast over haar thriller die eerder ook al te lezen via Storytel onder de titel Dodelijk spoor?
Seren Engels heeft het goed voor elkaar nadat haar jeugd wat minder fijn verliep. Ze heeft een eigen modelabel en timmert goed aan de weg. Als ze haar eigen modeshow heeft en hier veel vooraanstaande mensen zullen komen wordt de show abrupt verstoord door een gil. Iemand is dodelijk van de trap gevallen en het blijkt een van de vroegere vrienden van Seren te zijn, Stijn. TIjdens haar middelbare school zat ze samen met vijf andere vrienden in de Sandwichclub. Zes totaal verschillende vrienden die elkaar al tien jaar niet meer hebben gezien nadat Cloe vermist raakte op kerstavond. Maar Danni, Otto, Stijn, Vincent hebben elkaar na de vermissing niet meer gezien. Als Seren na de val van Stijn dreigpost krijgt komen de herinneringen steeds verder naar boven van die tijd. Wie heeft het op de vriendengroep voorzien en waarom krijgt alleen Seren dreigpost?
Advertentie
Instellingen | Privacy
De Smedt laat met Ze kwam terug zien dat ze het schrijven nog steeds in haar bloed zit. Met een goed opgebouwd verhaal die ook psychologisch goed in elkaar zit, neemt ze de lezer naadloos mee in haar verhaal. Wie de tijd heeft om te lezen is met een dagdeel al heel ver in het verhaal omdat je wilt blijven doorlezen. Met korte hoofdstukken en sterke personages komt het verhaal tot leven. Neem daarbij rechecheur Ooms die destijds ook was betrokken bij de vermissing van Chloe en het geheel is compleet.
Ze kwam terug heeft een heel sterke basis waardoor het makkelijk en beeldend wegleest. De Smedt heeft haat boek bij een mooie uitgeverij uitgebracht en ik kijk reikhalzend uit naar haar volgende verhaal. De Smedt weet gewoon heel goed een verhaal uit te werken waarbij de lezer in het verhaal wordt getrokken. Dat zijn wat mijn betreft de betere thrillers. Complimenten voor deze psychologische thriller. Ik geef graag 4 sterren aan het nieuwste werk van Ze kwam terug.
Advertentie
Instellingen | Privacy