Fijn tweede deel in de Klopjacht -serie (3.5*)

A van Steeg 12 november 2024
Zijdelings is het tweede boek in de Klopjacht-serie. In het eerste deel Ommekeer maakte we al kennis met het Vanhoven die al jaren onder een andere naam door het leven gaan na een aanslag op hun ouders. Waar Ommekeer al spanning kende is het nu de vraag of de rust eindelijk terug is voor de volwassen kinderen. Hebben ze nu echt een eind gemaakt aan de strijd met Robert Dayle?

Na een angstaanjagend gebeuren in Ommekeer gaat de familie verder en is Carol getrouwd met Joey de leadzanger van de rockband Watership waar de broers ook in spelen. Ze worden steeds succesvoller maar als Joey opeens veranderd heeft dit grote gevolgen voor de band en Carol. Want als blijkt dat de relatie niet bestand is tegen zoveel druk, trekt Carol zich letterlijk terug. Toch geloofd niet iedereen in het verhaal dat rondgaat over Joey maar is dit ook wel de waarheid? Ondertussen trekt Carol zich terug in het vakantiehuis waar ze een leuke band opbouwt met een man die ze heeft ontmoet. Maar wat is het echte verhaal achter Joey zijn verandering en is iedereen wel veilig?

Eerlijkheid gebied te zeggen dat Ester met Zijdelings de pen echt wat scherper heeft gesneden. Het beeld is een stuk realistischer en ik had minder twijfels tijdens het lezen over de geloofwaardigheid. Mooi om te zien hoe liefdevol het gezin met elkaar omgaat en elkaar door dik en dun beschermen. Maar elke dag leven ze toch met de vraag of en wie ze kunnen vertrouwen. Mooi om te zien hoe belangrijk de band voor ze is en hoe succesvol ze zijn.

Zijdelings is het tweede deel in deze serie maar leeft veel meer dan het eerste deel. Inmiddels ken je de familie en de trekjes die een ieder heeft. Het gevaar ligt voor hun elke keer op de loer. Ook nu houdt de auteur genoeg lijntjes over om de vervolgdelen te kunnen vullen met een goed verhaal. Ik was geraakt door de keuze van Joey ook al past het binnen de verhaallijn.

Ester heeft met een vlotte en spannende pen Zijdelings een mooie draai gegeven. Het vleugje romantiek zit in haar schrijverspen en ook dit verwerkt ze mooi door het boek heen. Ik hoop dat ze deze pen kan blijven vasthouden voor de volgende delen. 3.5 sterren voor dit tweede deel in de Klopjacht-serie.

Meer recensies van A van Steeg

Nieuwe, prachtige roman van dé literaire stem uit Ierland, Sally Rooney.

Dog Man is terug met een spannend nieuw avontuur! Een stinkdier zorgt voor een groot drama: Dog Man ruikt verschrikkelijk

Een radicaal eerlijk en aangrijpend onderzoek van een dochter die niet alleen de moeizame relatie met haar moeder probeert te begrijpen, maar ook de verstoorde relatie tot haar eigen lichaam.

Speurend naar eeuwenoude ruïnes en kastelen, objecten en kunstwerken, reisroutes en slagvelden slalomt Bart Van Loo door de Lage Landen.

Een nieuwe Baantjer is altijd een goed cadeau! Op een voorjaarsochtend wordt het lichaam van Ron Doomerik aangetroffen in zijn appartement aan de Amsterdamse Houtkade. Er steekt een mes in zijn rug.

Een magische reis naar Fantasia is een nieuwe versie van het avontuur Lang Leve Fantasia van Geronimo Stilton met extra veel avontuur en veel meer illustraties. Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Een betoverend cadeauboek, met linnen omslag, poëtisch vertaald door Imme Dros.

De manga over een avontuurlijke eenhoorn voor 9+. Unico's liefde heeft Venus en haar handlanger Byron wakker gemaakt, die hen allebei willen vernietigen!

De uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis. Een schitterend halfland van angst en hoop, ingeklemd tussen hoge dijken, waar alles permanent verandert en niets is wat het lijkt.

Meester Jesper gaat op schoolkamp met de kinderen uit groep 8. De directeur, mevrouw Azijnvijver, heeft één strenge eis: geen telefoons mee op kamp.

Meester Mark verzamelde de allerleukte taalfoutjes en kinderlogica over feesten en feestjes: van verjaardag tot kerst, en van sint tot de geboorte van een baby.

Op zoek naar avontuur en de waarheid over haar moeder, wordt Cato meegesleurd op een gevaarlijke reis door tijd en herinneringen - Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

Een zeer vooraanstaand forensisch antropoloog claimt dat in het kunstwerk gebruik is gemaakt van een menselijk bot.

Diep verscholen in de Appalachen ligt de McAlpine Lodge, waar Will en Sara hun huwelijksreis doorbrengen. Het resort is een afgelegen paradijs op aarde, behalve dan dat iedereen er liegt.

Het langverwachte vervolg op Koninkrijk. Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Vergeet wat je weet over het continent Afrika. Zeinab Badawi duikt in het verleden van haar geboortecontinent, de geboorteplek van de mensheid.

Waar we onze kinderen in de fysieke wereld steeds meer overbeschermen, laten we hen in de digitale wereld vogelvrij – met desastreuze gevolgen voor hun mentale welzijn.

In dit derde deel van 'De memoires van Abel Sikkink' zien we Parijs en het grillige Europa van de tweede helft van de negentiende eeuw.

De ineenstorting van welvaartsstaten, supercyclonen, megadroogtes, extreemrechts extremisme, ongebreidelde virussen, energietekorten, cyberaanvallen: de mensheid beweegt zich richting een tijdperk van permanente crisis.

Dit boek wijst de weg naar een energieker leven. Je wakkert het vuur in je leven weer aan!