Zoete dromen

A van Steeg 27 januari 2025
Zoete dromen is het tweede deel in het Badhotel Brighton- serie. Eerder konden we al Liefde aan zee van Lily van Keeken lezen en maakte we kennis met Alice en haar familie. Hoe zou het met het familiehotel verder verlopen en hoe bevalt Alice haar leven buiten het hotel nu ze getrouwd is?

Nu Alice gelukkig is in de liefde samen met Tim en ze hun droom najagen door hun eigen tearoom lijkt het geluk haar toe te lachen. Maar de tearoom loopt helaas niet zoals gehoopt en de concurrentie van het nieuwe hotel nekt zowel hun tearoom als het familiehotel. Gasten zijn overgelopen naar het nieuwe hotel en Alice haar broer lijkt het hotel niet zo diep in zijn hart te hebben als de rest van de familie. Als Alice uit nood terugkeert naar het badhotel om zo inkomsten te generen, blijkt het tussen de twee kamermeisjes nog steeds niet te boteren, zeker als blijkt dat een van de meiden een geheim met zich mee draagt. Maar het belangrijkste is dat de tearoom gaat draaien, maar hoe kunnen ze dit voor elkaar krijgen als de gasten weg lijken te blijven?

Zoete dromen is een waardige opvolger in deze reeks, maar ik mis nog steeds wel een stukje originaliteit in het verhaal. Het lijkt of van Keeken veel historische romans heeft gelezen en daar haar inspiratie vandaan heeft gehaald, maar daarin niet echt tot een eigen verhaal is gekomen. Desondanks weet ze het verhaal wel beeldend te schrijven en zie je het geheel voor je. Dat is gelukkig echt een pluspunt van deze serie. Ondanks de voorspelbaarheid van de verhaallijn, zal deze serie lezers wel kunnen bekoren. Ikzelf had op meer gehoopt, maar dat is een persoonlijke leeservaring natuurlijk.

Van Keeken laat nog genoeg open eindjes over voor nog zeker meerdere delen in deze serie. Wat een mooi hart heeft Alice toch. Ik zal de serie zeker verder lezen, maar ik hoop op meer creativiteit van de auteur. Ik hou het nog bij een gemiddelde beoordeling van 3 sterren.

Meer recensies van A van Steeg