Een verassende filosofische ya

Hi fellow booklovers

-Recensie: Dilemma, Erna Barth -

Waar gaat het over:
Het boerenleven zit Mick in het bloed. Hij droomt ervan de boerderij van zijn moeders familie over te nemen, samen met zijn zusje Emma. Zijn moeder is helemaal voor dat plan te vinden, maar zijn vader absoluut niet. Moet Mick luisteren naar zijn vader of kiest hij voor zijn droom? Wanneer Mick doorstoot tot de top vijf van de filosofie-olympiade, ziet hij zijn kans om een studiebeurs te winnen en zijn eigen keuzes te kunnen maken. Maar in het afgelegen gebouw waar de olympiade plaatsvindt onder leiding van de twee mysterieuze figuren Sartre en Spinoza, is niets wat het lijkt. Een spannend filosofisch verhaal over keuzes maken, vrije wil en verantwoordelijkheid. Voor young adults.

Ik was zelf heel erg benieuwd hoe een young adult geschreven kom worden met filosofie erin.
Bij filosofie denk je al snel aan zware moeilijke teksten, maar dat is bij dit boek absoluut niet aan de orde.
Het is in een prettige woordenschat geschreven met een vlotte pas erin. Ik werd er helemaal door gegrepen en daardoor had ik het boek binnen een dag uit!

Zelf vond ik het einde iets te abrupt, maar dat is mijn smaak. Verder had het verhaal net de goeie spanning te pakken.

Een echte aanrader! Ik ben zelfs een beetje nieuwsgierig geworden naar de andere boeken van Barth:)

Ps. Wat ook super handig is, is dat er een begrippenlijst achterin het boek staat!

Ik geef dit boek 4/5 sterren!

Meer recensies van a.bookworms.library