Heel indrukwekkend!

Hi fellow booklovers

-Recensie: Het meisje in Parijs, Jina Bacarr -
HISTORISCHE FICTIE

Waar gaat het over:
Parijs, 1940. Terwijl de nazi’s door de straten van de Franse hoofdstad patrouilleren, is Tiena alleen, wanhopig en op de vlucht. Nadat ze zichzelf heeft verdedigd tegen een brute officier, moet ze een nieuwe identiteit vinden om te overleven. Een toevallige ontmoeting met leden van het verzet is haar redding. Ze krijgt de kans om een nieuwe identiteit aan te nemen als parfumeur Angéline De Cadieux. Angéline zal echter nooit vergeten wat haar is overkomen en zal er alles aan doen om wraak te nemen. Maar wraak kan gevaarlijk zijn.
Parijs, 2003. Wanneer de kans zich voordoet voor aspirant-journaliste Emma Keane om de wereldberoemde parfumeur Madame De Cadieux te interviewen over haar leven tijdens de Tweede Wereldoorlog, is ze vastbesloten die kans te grijpen. Er zijn geheimen uit haar eigen familiegeschiedenis waarvan ze hoopt dat Angéline ze kan ontrafelen. Maar niets kan Emma voorbereiden op Angéline’s verhaal, en één ding is zeker - het zal haar eigen leven voorgoed veranderen...

Wat was dit een hartverscheurend en pakkend verhaal!
In dit boek gaat het voornamelijk over Angéline De Cadieux (Tiena) haar verleden en de geheimen die ze heeft. Het is ontzettend interessant om haar verhaal te volgen als weg vluchtende meisje door de oorlog. En die zich een weg probeert te vinden in het drukke Parijs als Parfumeur.

Ik heb op een paar momenten echt wel wat traantjes gelaten, het verhaal wordt dan levensecht.

Dit is echt een aanrader voor iedereen die van historische (oorlog) romans houdt.

Ik geef dit boek 4/5 sterren

Meer recensies van a.bookworms.library