leuk verhaal, lastig lezen!

acooper120 28 november 2022
Een korte samenvatting is:
Axel, een drugsdealer, ruïneert het leven van Egon en Marjoke, in de leeftijd van 14 tot 40 jaar. Hij doet dit door ze eerst uit elkaar te halen en ze later te overtuigen om drugs te dealen. Dat maakt een einde aan hun leven.

De grot heeft 181 pagina’s en is onderverdeeld in 5 hoofdstukken. Er is geen motto in dit boek. Op de omslag zie je een wand van een grot, dat is dus naar zijn naam gedaan en in glimmende letters de titel (niet in hoofdletters). De grot heet de grot omdat het daar is waar Egon en Marjoke hun liefde voor stenen ontwikkelen. Zij moeten een minuut later bessen gaan plukken op een berg en dat doet Egon met Vera (Axel duwt Vera naar Egon). De omslag is mooi, niet echt bijzonder maar het komt wel overeen met een belangrijk deel van het leven van de hoofdpersoon. Het is dus een goede keuze, ik had alleen zelf een station (daar begint de 'ellende' voor Egon) op de kaft laten zetten. Op de achterkant van de omslag staat een stukje geciteerd uit het boek (bladzijde: 31). Dat vind ik vreemd want meestal staat daar een deel van de inhoud of recensies.

Ik vond het zelf een beetje een saai boek. Ik moest aandachtig wachten totdat er iets gebeurde en ik hou persoonlijk van wat meer actie. Het is naar mijn mening ook een heel onduidelijk boek die lastig was om te lezen. Sommige mensen vinden dit misschien juist leuk, maar ik niet. Ik vind wel dat het boek een interessant verhaal verteld en slimme dilemma's stelt. Het is een boek waar je echt lang voor moet lezen voordat je er echt in zit en dat is niks voor mij. Vandaar de 3 sterren.

Andere boeken van Tim Krabbé zoals: het gouden ei, vond ik veel leuker en makkelijker te lezen. Het boek heeft wel wat actie erin, maar naar mijn mening mocht het wat meer. Ik raad het wel aan om het boek te lezen, want het is wel een heel interessant verhaal.