Potentieel goed, veel koffie, niet af.
Mijn leeservaring licht ik dit keer per punt toe: (ik las de 2e druk van dit boek).
Redactie: *
De redactie heeft hier de schrijver de kans op een echt goed boek ontnomen. Zelfs in de tweede druk. Dat reken ik de schrijver niet aan. Teveel: koffiedrinken (ieder hoofdstuk) en kaneelbroodjes eten. Gemist: twee keer lijken uit de auto halen? Het terugplaatsen heb ik blijkbaar gemist. De tweede dode in de auto blijkt de vriend van de vermiste. Dit wordt niet uitgelegd en afgedaan met ‘hij was vast een lifter’. Verder wordt er veel uitleg gegeven over allerlei zaken, veel zinnen en woorden worden herhaald, zijn er locatiewissels zonder witregel of nieuw hoofdstuk en worden er te veel bijvoeglijke naamwoorden gebruikt.
Geloofwaardigheid: ***
Het verhaal is grotendeels geloofwaardig. Wel vraag ik mij af als er een agent wordt gedood (en de andere voorvallen gebeuren die in het boek voorkomen, wil niet te veel verraden) de hel niet losbarst en elke agent in Zweden op jacht gaat naar de dader.
Plot: ***
Ik had dit keer zelf al vrij vroeg in het verhaal door wie de dader was. Dat is niet erg, het plot is goed uitgewerkt.
Personages: ***
Maja is de enige waar we meer van te weten komen. Haar collega’s en andere personages blijven wat op de achtergrond. Maja’s relatie met haar moeder en de online gesprekken zijn wat gekunsteld. De Sami achtergrond is interessant.
Spanning: **
Het verhaal is niet heel spannend. Daarvoor wordt er te veel uitgelegd, zijn er te veel punten die de snelheid uit het verhaal halen (redactie!). Toch wil je als lezer weten of je de dader juist hebt en waarom de dader tot haar/zijn daden komt.
Vermaak: ****
Ondanks de onvolkomenheden heb ik mij vermaakt.
Gemiddeld: 2,6 * (3 afgerond)
Het verhaal komt helaas op mij onaf over. Wellicht is er alleen naar grammaticafouten gekeken en niet naar de opbouw en logica? Ik hoop dat de schrijver bij een volgend boek de kans krijgt haar echte potentie te tonen. Want die is er zeker.
Redactie: *
Geloofwaardigheid: ***
Plot: ***
Personages: ***
Spanning: **
Vermaak: ****
Ondanks de onvolkomenheden heb ik mij vermaakt.
Gemiddeld: 2,6 * (3 afgerond)