Waarheidsgetrouwe en goed uitgewerkte thriller. Aanrader/

AGroen 14 februari 2025
4,5 * Bij het lezen van het boek had ik steeds het idee, weet de schrijver meer dan dat wij weten? Misschien werkt hij bij een geheime dienst, de politie? Het komt allemaal erg geloofwaardig over. Dan het verhaal. Origineel plot, goede personages. Ook de bijrollen zijn prima uitgewerkt. Rechercheur Lara krijgt de schrik van haar leven als ze bij een nieuwe zaak haar oude slaapkamer ruit haar jeugd tegenkomt. Alleen woonde ze niet in Utrecht, maar in Schoorl. Hoe kan dat dan en wat zijn de consequenties? Langzaam ontvouwt zich een oud plan uit de Koude Oorlog dat origineel verzonnen is. De CIA mannen zijn stoer, maar toch geloofwaardig. De Stasiman Horst Vogel speelt zijn rol met verve. En dan het *** moordmiddel dat de schrijver opvoert. Ik heb het even opegzocht, maar het is echt gevaarlijk en dodelijk bij verkeerd gebruik. Hoe kom je erop! Het verhaallijnen komen mooi bij elkaar. De sfeer in het verhaal lijkt op het Dossier van Anya Nieuwiera, beklemmend. Het waren andere tijden en wat ik hier en daar leesniet de meest gezellige. Ik heb het boek met plezier gelezen en kom op 4,5 ster, afgerond dan 5.

Redactie: *****
Geloofwaardigheid: ***** (dit kan zomaar gebeurd zijn en nu ook gebeuren!)
Plot: ****
Personages: *****