De leraar
Ik las De Leraar en ik heb issues met dit boek. De schrijfstijl van de auteur staat hier niet ter discussie, die is naar goede gewoonte heel vlot en makkelijk te volgen waardoor dit een boek is dat je zo hebt uitgelezen.
Het verhaal, daar heb ik wel een probleem mee en het is vooral die epiloog dat er geen goed aan deed. Ieder zijn mening en we moeten allen niet te woke zijn, maar dergelijk gedrag... ik heb het er ontzettend moeilijk mee.
Over dergelijk onderwerp schrijven vraagt wel wat durf veronderstel ik - dus goed voor de auteur om dit te gebruiken - maar dan moet er toch wel heel erg duidelijk ergens ‘aangekaart worden’. In dit verhaal is een bepaalde instantie zelfs best chill over dit alles, of zo ervaarde ik dat toch.
Misschien verwachtte ik meer van een auteur van dit caliber als het over zo een onderwerp gaat. Ik blijf met veel vragen en frustratie achter. (En misschien is dat het hele opzet? Mensen zo laten stilstaan bij dit alles?)