Veelbelovende start van een nieuw thrillerduo

Alie 31 maart 2025
De thriller Het Laatste Woord van de Britse auteur Louisa Scarr is het eerste deel in een nieuwe serie, waarvan het 2e deel inmiddel ook al in Groot-Brittanie is uitgebracht.

Op de cover staat aangegeven dat dit 'Een Lucy Halliday thriller' is, maar het verhaal draait zowel om agent Lucy Halliday, met haar speurhond Moss, als om Inspecteur Jack Ellis, de nieuwe leider van het onderzoeksteam.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Lucy en Jack, waardoor je langzaam meer over beide personages te weten komt. Hoewel de samenwerking van Jack en Lucy in eerste instantie een stroeve start kent, zie je langzaam vertrouwen en begrip ontstaan tussen deze twee mensen. Beiden hebben hun eigen verleden met geheimen, wat een goede teaser is voor mogelijk volgende boeken in de serie.

Het Laatse Woord is vlot geschreven. Dankzij de korte hoofdstukken vlieg je door het boek heen. Louisa weet je elke keer weer heel slim te verleiden om toch nog een hoofdstukje verder te lezen.
Verwacht nog geen bloedstollende spanning in dit eerste deel (al heeft het boek zeker een spannend einde), maar vooral een kennismaking met de hoofdrolspelers in de serie.
Ik vond het een verademing om een nieuw personage in een thriller te ontdekken die niet direct een gelijkenis vertoont met de inmiddels welbekende Erika Foster of Helen Grace.
Ik hoop dat de auteur verder gaat met deze serie en hiermee een nieuw interessant duo aan het thriller landschap toevoegt.

Meer recensies van Alie