Warme kerstromantiek in Dream Harbor
De charmante straten van Dream Harbor verwelkomen ons opnieuw in dit derde deel van Laurie Gilmore's cosy reeks. Ditmaal ontmoeten we Kira, die een verlaten kerstboomkwekerij nieuw leven wil inblazen. Nadat ze haar luxe leventje de rug heeft toegekeerd, wil ze bewijzen dat ze zelfstandig haar weg kan vinden. Zonder veel nadenken koopt ze de kwekerij, maar het blijkt een enorme uitdaging. Het huis is ijskoud, de schuur valt bijna uit elkaar, en ze kan wel wat hulp gebruiken.
Gelukkig komt Bennett, de broer van Jeanie, precies op tijd aan in Dream Harbor. Hij is op bezoek bij zijn zus, maar al snel zet hij zijn praktische vaardigheden in om Kira te helpen. Wat volgt is een spel van aantrekken en afstoten, vol wederzijdse gevoelens die ze niet meteen durven toegeven.
Net als in de eerdere delen draait "De Christmas Tree Winkel" om twee mensen die om elkaar heen draaien, onzekerheid en innerlijke strijd inclusief. Zowel Kira als Bennett aarzelen, trekken zich terug, en vinden steeds weer de weg naar elkaar.
De schrijfstijl is eenvoudig en toegankelijk, met een nadruk op herhaling van emoties en innerlijke worstelingen. Ook ontbreekt de nodige spice niet, hoewel dit boek een betere balans weet te vinden dan het tweede deel. De romantiek staat hier weer meer centraal, waardoor het verhaal extra warmte uitstraalt.
"De Christmas Tree Winkel" is een gezellige feelgoodroman die perfect past bij koude winterdagen. Het brengt je helemaal in de kerstsfeer en laat je wegdromen in de wereld van Dream Harbor. Dit derde deel voelt fris en hartverwarmend aan, en is zeker een aanrader voor fans van romantische kerstverhalen.