Gevangen tussen waarheid en waanzin

Alies_leest 16 februari 2025
"De kliniek" van Helen Fields is het tweede deel in de Connie Woolwine-reeks. Dit keer worden Connie en Baarda opgeroepen naar een psychiatrische instelling, waar een zwangere verpleegkundige op gruwelijke wijze is vermoord en haar baby uit haar buik is ontvoerd. De tijd dringt: waar is de baby, en is het nog mogelijk om hem levend terug te vinden?

Tara, het slachtoffer, werkte op de zwaarbeveiligde afdeling van de kliniek, waar de gevaarlijkste criminelen van het land zitten, één voor één seriemoordenaars en psychopaten. Connie en Baarda moeten zich een weg banen door leugens en manipulatie, terwijl ze ondertussen ook voor hun eigen leven vrezen. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt Connie geconfronteerd met haar eigen verleden en haar tijd als patiënte in een psychiatrische instelling. Terwijl de zoektocht steeds moeilijker wordt door tegenwerkend personeel en een opstekende storm die de kliniek in een geïsoleerde gevangenis verandert, lijkt de zaak onmogelijk op te lossen.

Fields weet de beklemmende sfeer van een psychiatrische instelling op meesterlijke wijze neer te zetten. De dreiging is overal voelbaar en de setting en personages bezorgen je meer dan eens koude rillingen. "De kliniek" is minder gruwelijk dan "De schaduwman", het eerste deel in de reeks, maar speelt veel meer in op het psychologische aspect en de kracht van suggestie. Dat betekent niet dat er geen duistere scènes te vinden zijn, Fields laat haar lezers niet op hun honger zitten.

Kortom: opnieuw een ijzersterke thriller, en ik kijk al reikhalzend uit naar het volgende deel!

Meer recensies van Alies_leest