Een meeslepende reis naar het Sevilla van de 16e eeuw
Susana Martín Gijón, een gevestigde naam in de Spaanse literaire wereld, maakt met Dochters van Sevilla een indrukwekkend debuut in het Nederlands. In deze historische roman verweeft ze meesterlijk een intrigerend moordmysterie met de sociale en religieuze spanningen van het Sevilla anno 1580.
De stad bruist van activiteit: schepen in de haven maken zich klaar voor verre reizen naar de Nieuwe Wereld, terwijl de straten vol leven en geheimen zitten. Wanneer het lichaam van een vermoorde vrouw wordt gevonden op de voorsteven van een cruciaal schip uit de vloot, ontstaat er chaos. De bemanning weigert uit te varen, en de reputatie van de stad komt op het spel te staan.
Tegelijkertijd speelt het verhaal zich af in El Arenal, de afgesloten hoerenwijk van Sevilla. Hier volgen we Damiana, een van de meest gerespecteerde vrouwen in haar harde wereld. Wanneer een vriendin van haar het slachtoffer blijkt te zijn, zet ze alles op alles om de waarheid te achterhalen. Haar zoektocht leidt haar naar een klooster, waar ze hoopt antwoorden te vinden bij Catalina, een oude bekende die een teruggetrokken leven leidt.
De schaduw van de inquisitie hangt zwaar over het verhaal. Iedereen leeft in angst om buiten de lijntjes te kleuren, wat een constante dreiging vormt in een stad waar geheimen nooit lang verborgen blijven.
Dochters van Sevilla is meer dan een historische roman; het is een sfeervol meesterwerk waarin Sevilla tot leven komt. De gedetailleerde beschrijvingen van de stad en de machtige schepen laten je het verleden bijna letterlijk proeven. De korte hoofdstukken en de verweving van emoties met spanning maken dit boek een echte pageturner. Het is een verhaal dat je niet alleen leest, maar beleeft.
Voor wie houdt van historische romans met een vleugje mysterie en spanning is Dochters van Sevilla een absolute aanrader. Het is een boek dat je niet snel zult vergeten – en dat je misschien zelfs opnieuw wilt lezen.