Spanning en mysterie

Alies_leest 05 januari 2025
In Doodsvonnis bundelen James Patterson en J.D. Barker voor de vierde keer hun krachten om een meeslepende thriller neer te zetten. De setting is het afgelegen stadje Hollows Bend, dat slechts via één weg te bereiken is. Het isolement zorgt ervoor dat het stadje normaal gesproken verstoken blijft van criminaliteit, met alleen zo nu en dan een verdwaalde toerist als verstoring. Maar de rust wordt ruw verstoord wanneer er op een ochtend een mysterieus meisje opduikt in de lokale diner. Wat volgt, is een reeks onverklaarbare en gruwelijke gebeurtenissen: de inwoners verliezen hun grip op de werkelijkheid, wat resulteert in een golf van geweld en wanhoop. Alleen deputy Matt, sheriff Ellie en een handvol kinderen lijken immuun te zijn voor de toenemende waanzin. Samen proberen zij de oorsprong van deze chaos te ontrafelen.

Doodsvonnis leest zoals we gewend zijn van Patterson en Barker: razendsnel en meeslepend. De korte, krachtige hoofdstukken en de gestage opbouw van spanning houden je aan het boek gekluisterd. Naarmate de ontknoping dichterbij komt, krijgt het verhaal echter een meer fantasievolle wending, wat het minder traditioneel thriller maakt. Dit kan de leeservaring enigszins beïnvloeden, maar doet niets af aan de kwaliteit van het boek. De schrijfstijl blijft sterk, en het verhaal fascineert tot het einde.

Voor liefhebbers van spannende verhalen met een twist is Doodsvonnis een aanrader. Het is opnieuw een bewijs van de synergie tussen deze twee grootmeesters van het genre.

Meer recensies van Alies_leest