Heerlijke kerst novelle
Flaptekst: Vermist: kerstelfje, en hij zet alles op alles om haar te vinden… Alsof verliefd zijn op een getrouwde collega nog niet genoeg is om de alarmbellen te doen rinkelen, krijgt Carsten het nog moeilijker wanneer Aniek alles op alles lijkt te zetten om hem te verleiden. De spanning tussen hen bereikt een hoogtepunt op de kerstborrel van hun werk. Aniek komt als sexy kerstelfje en stelt Carstens zelfbeheersing tot het uiterste op de proef. Hij is niet van plan zijn principes overboord te gooien, maar dan raakt Aniek zoek. Niemand weet waar ze is gebleven, en zomaar naar huis kan ze ook niet zijn gegaan, want ze heeft zelfs haar telefoon niet meegenomen. Carsten zet alles op alles om haar te zoeken, ook al is hij bang voor wat er zal gebeuren als hij haar vindt.
Het is Nicole weer gelukt om een hele fijne novelle te schrijven waar de spetters, of in dit geval sneeuwvlokken, ervan af vliegen. Een saaie kantoor wat toch in vuur en vlam komt te staan, al is het er in het begin best saai en koel. De kerst vibe is heerlijk voelbaar, de personages zijn heel fijn en Carsten is echt: stille wateren, hebben diepe gronden. What a nice guy. Aniek is een topper en twee fijne kindjes. Nicole schrijft zo fijn en het is hoe een kerst novelle moet zijn. Ook nog veel respect dat dit verhaal in zeer korte tijd geschreven is en dat is absoluut niet te merken. En hoe tof dat dit een soort voorproefje is van nieuwe office feelgood van Nicole waarin we aan het einde nog een extra voorproefje krijgen.