Op en top feelgood met mooie diepgang!
Britt vraagt op een feestje de onbekende Manuel of hij met haar haar kersttraditie in stand wil houden. Wat begint als een grap wordt steeds meer een vriendschap wanneer ze allebei de passie voor muziek delen. Ze maken steeds meer een afspraak om elkaar te ontmoeten. Britt snapt van haar zelf niet waarom ze met deze ontmoetingen instemt en Manuel probeert in alles zijn gevoelens te ontlopen maar bereikt het tegenovergestelde. Hoe vaker de twee elkaar zien hoe meer de twijfels toeslaan.
Wendy en Jacodine jullie mogen van mij veel vaker samen een boek gaan schrijven. Wat een super fijne feelgood hebben jullie afgeleverd. De schrijfstijl is heerlijk, het leest zo lekker weg, de vaart zit er goed in en het verhaal is te gauw uit.
Het is een feelgood die je vanaf begin tot einde verslindt. Je kunt je zo fijn inleven in de personages dat je gewoon niet meer weg wilt uit dit verhaal. Britt en Manuel krijgen steeds aandacht in hun eigen hoofdstuk, hier is goed aangedaan. Geeft helderheid in het verhaal en daardoor ‘voel’ je ze. Van beide heb ik genoten, prachtig uitgewerkte personages, maar Manuel heeft me het meest geraakt. Ondanks zijn verleden houdt hij zich erg goed staande en is hij uitgegroeid tot een lieve, soms wat zachte jongen. Britt is de vrolijke noot in het verhaal, heeft een fijne warme familie en heeft heerlijke humor.
Het verhaal kent een mooie diepgang. Aan de hand van diverse thema’s wordt dit verhaal krachtig en krijgt naast het fijne en romantische feelgoodgehalte inhoud. Denk hierbij aan een moeilijk verleden, eenzaamheid, verlies, verdriet, rouw, liefde, familiebanden en nog veel meer. Daarnaast heeft de passie voor muziek in dit boek een grote rol en is er aandacht voor eenzaamheid en de ouderen uit onze samenleving.
Alles klinkt anders met jou is een hartverwarmende en bijzonder liefdevolle roman. Een verhaal dat je niet meteen loslaat en waaraan je nog vaak terug zult denken. Ik heb Britt en Manuel in mijn hart gesloten. Doe mij maar veel meer van deze heerlijke feelgood met een boodschap.