Een prachtig debuut!
Emma, dierenarts en beschadigd door jeugdtrauma, ontmoet Jack, paardenfluisteraar op zijn eigen ranch. Jack heeft een zwaar verleden met mishandeling en pijn gekend. De twee hebben na hun eerste ontmoeting meteen een klik. Samen beleven ze verschillende avonturen, duiken ze terug in het verleden en ervaren ze wat echte liefde en passie is. Hun reis naar een toekomst samen is vol vastberadenheid en vuur, maar ook vol pijn en verdriet.
Afgelopen november ging ik naar een boekpresentatie van Uitgeverij Hartklopper. Ik zat naast een leuke enthousiaste dame, we raakten aan de praat en het bleek dat ik kennismaakte met Suzanne Pruim. Al gauw bleek dat ze haar debuut had uitgebracht. Ik moest dit natuurlijk lezen. Toen ik haar opnieuw trof in Hasselt en het boek nog steeds niet had gelezen zette ik er vaart achter. Want ik moest weten wat voor fijns ze schreef.
En wat heb ik genoten! Een heerlijk vlot verhaal. Een verhaal met een prachtige verhaallijn over twee beschadigde mensen die hun leven met vallen en opstaan weer probeerden op te pakken. De zoetsappige momenten wisselden elkaar af met de serieuze thema’s en gebeurtenissen. Een mooie afwisseling en een verhaallijn waardoor je constant geboeid bleef.
De personages zijn goed uitgewerkt, al had ik na het lezen het gevoel dat er nog meer in gezeten had. Wanneer Suzanne gebruik had gemaakt van verschillende vertelperspectieven waren de emoties en gevoelens meer binnengekomen en hadden ze me denk ik meer geraakt.
Het boek heeft naast romantiek en zoetsappigheid ook mooie thema’s. Denk hierbij vooral aan pijn, rouw, verdriet, hoop, verlies, een moeilijk verleden, familiebanden en nog zoveel meer. Pruim wist met deze mooie thema’s een vleugje diepgang aan het verhaal toe te voegen. Naast de moeilijke thema’s was er natuurlijk ook liefde en romantiek. De omgeving waar het verhaal speelt draagt bij aan een heerlijke sfeer en dat je kunt genieten van de ranch en alles wat erbij hoort.
Hoe verder je in het verhaal komt hoe meer ze je mee weten te slepen. Richting het einde bouwde de spanning op. Hoewel je eigenlijk een vermoeden hebt wil je toch weten hoe het avontuur van deze twee lieve mensen af zal lopen.
Ik heb vooral cowboy Jack helemaal omarmd. Wat een lieverd! Van hem, maar ook zeker van Emma, wil ik nog veel meer lezen. Gelukkig komt op 16 mei a.s. het tweede deel in de Everly Creek-serie uit, Weergaloos maar kwetsbaar. Ik kijk er enorm naar uit!
Ga jij deze serie ook lezen? Laat je je lekker meeslepen in deze romantische serie?