Een super fijn winters verhaal!
Lizzy’s boekwinkel is door haar vriendin Ikram omgetoverd in kerstster. Toch is Lizzy niet helemaal in kerstsfeer dit jaar. Een gebeurtenis uit haar verleden speelt hierin een rol. Haar vriend Bram doet zijn uiterste best om het zo gezellig mogelijk voor haar te maken. Er is een schaatsbaan in het dorp door hem geregeld met een koek- en zopiekraam. Maar als hij de knappe Naomie aanneemt voelt Lizzy zich steeds meer aan de kant gezet. Maar wanneer Brams verder in het ziekenhuis belandt, is de magie van kerst verder te zoeken dan ooit.
Net als in de eerdere delen uit deze serie was ook Hartje Winter weer smullen. De heerlijke schrijfstijl, de lekkere vaart die het kent, de leuke personages en de gezellige winterse gebeurtenissen slepen je weer helemaal mee.
Lizzy leren we steeds een beetje beter kennen. De jaloezie die ze in dit deel laat zien is nieuw, maar het beeld van Lizzy blijft fijn. Een heerlijk spontane vrouw, die zich inzet voor alles en iedereen en zichzelf vaak wegcijfert. Bram is de man die alles voor haar doet, maar door zijn enthousiasme soms de details mist. Een hele fijne warme vent!
De verhaallijn is weer goed uitgewerkt. De opbouw is goed waardoor je weer tot het einde blijft genieten. Het verhaal kent leuke details maar ook heftige momenten. Door de luchtigheid en de fijne humor die het verhaal heeft wordt het nergens zwaar. Nieuwe personages doen hun opwacht maar ook personages uit vorige delen maken weer dat het zo genieten is en dat je even weg kunt dromen in een heerlijk hartverwarmend en winters verhaal.
Hartje winter is een geweldig derde deel in de serie. Ik kijk ontzettend uit naar Hartje Lente maar realiseer me ook dat ik dan afscheid moet nemen van Lizzy en Bram en hun dierbaren, wat ik ontzettend jammer vind.