Een verhaal dat langzaam op gang kwam!
Luna Lansman leeft op Texel met haar gesloten vader en haar grootmoeder. Haar moeder overleed toen ze een baby was. De Joodse Rifka komt onderduiken in het gezin van Luna. Hierdoor moet Luna de vriendschap met nsb-er Thiemen verbreken. De spanningen lopen inmiddels tussen vader en Luna hoog op. Dan ontmoet Luna de Indiase legerart Chandar Kapoor. Hij wordt op Texel gestationeerd en zet Luna haar wereld op de kop. De levens van Chandar, Luna en Rifka raken snel met elkaar verweven.
Toen ik bij Zin in feelgood de kans kreeg om mee te lezen met dit boek in de leesclub was ik meteen geïnteresseerd. Eerder las ik al iets van Carla de Jong wat me goed bevallen was en de korte flaptekst bij het boek maakte me nieuwsgierig.
Bij ontvangst van het boek ben ik meteen gaan lezen. Maar waar ik verwachtte een lekker vlotte historische roman aan te treffen belandde ik in een voor mij saai verhaal waar ik me door de eerste driehonderd bladzijden heen moest worstelen.
Het verhaal kent verschillende verhaallijnen die spelen in verschillende plaatsen. Vooral de verhaallijn van Luna wist me wel te bekoren. Naar haar werd ik nieuwsgierig, nieuwsgierig wat haar bezighield maar ook hoe het verhaal verder zou gaan. De verhaallijn die vooreerst vooral in India speelde raakte ik maar niet in en het pakte me maar niet. Deze laatste kende voor mij geen vaart, veel herhaling en ik mistte de spanning waar ik zo naar had uitgekeken.
Pas na 300 bladzijdes kreeg het verhaal vaart, kreeg het gebeurtenissen die ik niet aan had zien komen en werd het interessant om steeds maar door te lezen. Dit laatste deel maakte wat goed van wat ik eerder miste maar een topper van een boek is het voor mij niet geworden helaas!
De meeste personages in dit boek zijn wel interessant. Vooral de gebeurtenissen op Texel hebben indruk op me gemaakt, evenals de personages die die verhaallijn kent. Daar voel je de emoties en de twijfels, maar ook de boosheid en de spanning die in een oorlog de mens raken.
Hoe klein de wereld is was dus niet het boek dat ik had verwacht. Echt een boek met plussen en minnen waarbij ik het wauw-gevoel maar niet te pakken kreeg. Het krijgt van mij toch nog drie sterren want het wist me zeker in het laatste deel van het verhaal te raken!