Weer een echte ‘Ryanne’
Noor reist samen met haar vierjarig dochtertje Lily af naar de B&B van oude kennissen in Oostenrijk. Ze vindt er helemaal haar draai. Alleen is er Fabian, de beoogde opvolger van de B&B. Hij is vaak in de B&B aan het klussen maar lijkt niet enthousiast met de komst van Noor en Lily. Maar Noor begint steeds meer naar Fabian toe te trekken en vraagt zich hiermee steeds vaker af wat er werkelijk schuilgaat achter de norse Fabian.
Ook deze novelle is weer een echte ‘Ryanne Veldkamp’. Vanaf het begin word je weer meegezogen in een heerlijk verhaal.
De schrijfstijl is weer als vanouds, alles verloopt lekker vlot en het is genieten van een verhaal met een mooie diepgang. Ryanne weet in haar boeken altijd mooie en heftige thema’s aan te snijden en ook in deze korte novelle is dat weer het geval.
De personages zij, ondanks dat sommige nors en afstandelijk zijn, heerlijk om bij aanwezig te zijn. De kleine Lily steelt de show maar ook met Noor raak je helemaal thuis. Een warme en enthousiaste vrouw die doorzetter is, weet van aanpakken en ook niet snel opgeeft. Altijd positief en rustig blijft waarmee ze Fabian weet te raken. Fabian is een norse man, maar al gauw krijg je door dat er iets is wat hem goed dwars zit. Stukje bij beetje kom je meer te weten en uiteindelijk val je ook voor hem.
De verhaallijn is weer heerlijk opgebouwd. Tot de laatste bladzijde blijf je geboeid en geniet je heerlijk van de winterse sfeer, het mooie Winterberg, lieve mensen en een fantastisch verhaal. Pas op het einde doet de kerstmagie zijn intrede, wat mij betreft had dit iets meer aanwezig mogen zijn in dit prachtige verhaal.
Kerstgevoel is ver te zoeken is weer een super mooi verhaal. Ryanne, hoe krijg je het toch elke keer voor elkaar om zo’n prachtig verhaal neer te zetten waar ik eigenlijk altijd geëmotioneerd achterblijf. Super gedaan!