Fijne feelgood tegen Friese achtergrond!
De afgelopen jaren heeft Wietske keihard gewerkt op een redactie waar maar één ding belangrijk was: communicatie. Maar ze is aan vakantie toe en besluit terug te gaan naar het dorp waar ze opgegroeid is: Moledoarp. Ze keert terug naar haar ouderlijk huis om lekker even bij te komen. Maar als ze dan Foppe steeds tegen het lijf loopt baalt ze, want hij was destijds degene waarom ze wegging uit het dorp. De eerste ontmoeting verloopt niet lekker en ze is er van overtuigd dat ze weer terug moet naar de stad. Maar hoe langer ze in Moledoarp vertoeft hoe meer twijfels ze hierover krijgt.
Dat Lindi heerlijk kon schrijven wist ik van haar voorgaande boeken al, maar met Lichtjes in de molen heeft ze zichzelf nog beter laten zien. Een feelgood om je vingers bij af te likken, fijne omgeving, heerlijke personages en vooral de opbloeiende liefde is genieten.
Erg leuk dat dit heerlijke feelgood verhaal zich afspeelt in Friesland. Lindi heeft op een leuke wijze ook echt een Fries tintje aan het verhaal weten te geven.
De personages zijn bijzonder leuk uitgewerkt. Wietske is een vrouw die uit haar schulp moet kruipen. Ze is eerlijk, oprecht en is recht voor de raap. Dit kan niet iedereen waarderen. Foppe is een gedreven, ondernemende man en durft kwetsbaar te zijn. Een ontzettend lieve kerel wat Wietske eerst helemaal niet in de gaten heeft. Beide personages zijn realistisch neergezet. Met beide voel je de verbinding en je kan helemaal meeleven.
De heerlijke personages, de mooie omgeving en de prachtige onderwerpen maken dat het ook een verhaal met mooie diepgaande elementen is. Denk hierbij aan keuzes maken, het opkomen voor jezelf, het verleden achter je laten, workaholic zijn en het roer omgooien.
Lichtje in de molen is een fijn, hartverwarmend verhaal met een vleugje humor. Heerlijke feelgood tegen een Friese achtergrond wat je uiteindelijk helemaal weet in te pakken.
Onzettend goed gedaan Lindi, ik duim dat je nog veel meer van dit soort fijne novelles gaat schrijven. Ik krijg er geen genoeg van.