Weer geweldige feelgood!

Amarins 13 februari 2025
In Likes voor de liefde maakt Anna, trouwambtenaar in het idyllische Thorn, van elke bruiloft een geweldig feest. Maar wanneer ze het huwelijk van influencers Eva en haar vriend Tobias moet voltrokken komen er grote scheuren in het perfecte plaatje. Eva richt zich vooral op haar volgers en is bezig een droombruiloft te organiseren. Haar vriend Tobias begint door haar gedrag steeds meer te twijfelen aan een leven met Eva. Niet alleen de liefde tussen Eva en Tobias staat onder spanning, ook de relatie tussen Anna enTobias. Terwijl de grote dag nadert begint ook Eva steeds meer te twijfelen.

Ik heb de meeste boeken van Gaby Rasters gelezen en elke keer weet ze meer te verrassen met een super fijn en origineel verhaal. Ook deze keer weer! Wat heb ik genoten, me geërgerd, mee gezwijmeld en nog veel meer.

De opbouw van het verhaal is goed. Afwisselend lees je de perspectieven van Anna, Eva en Tobias. Hier heeft Rasters goed aan gedaan, zo krijg je precies de gedachtes, gevoelens en emoties van iedereen goed mee.

Rasters haar schrijfstijl is weer herkenbaar, makkelijk, lekker vlot, vol vaart en voordat je het weet is het boek veel te gauw uit. De proloog waar het boek mee begint weet je meteen het verhaal in te zuigen.

De personages zijn prachtig en zo verschillend. Wat heb ik me geërgerd aan Eva. Ze wist me echt boos en geïrriteerd te krijgen. Tobias is een man die ik door de pagina’s wilde trekken om hem te vertellen wat hij moest doen. Een softe kerel die ik niet altijd kon begrijpen. En Anna is een vrouw waarvan het lijkt dat ze weet wat ze wil maar die ook vele twijfels kent.

Met Likes voor de liefde weet Rasters een inkijkje te geven in het leven van een influencer, maar ook van het leven van een trouwambtenaar. Een originele insteek en interessant om te lezen. Het zet je als lezer zeker aan het nadenken over de wereld achter de influencer maar zeker ook over de vraag wat nu uiteindelijk belangrijk is in het leven.

Richting het slot krijgt het verhaal een enorme plottwist die ik absoluut niet had zien aankomen. Een plottwist die toewerkt naar een geweldig einde van een super fijne feelgood die een mooi stukje diepgang kent.

Likes voor de liefde is een echte aanrader voor iedereen die van een echte feelgood houdt en heerlijk wil genieten van een liefdesverhaal met een stukje diepgang.

Meer recensies van Amarins