Een boek vol emoties, spanning en vooral liefde!
Tien jaar geleden gebeurde er een incident tussen Levi en Elena. Levi haat de situatie en Elena gaat het uit de weg. Maar wanneer Andreas en Nora in het huwelijk treden is ook Elena aanwezig met haar vriend Glenn. Levi kan dit niet aanzien en doet er alles aan om Elena er van te overtuigen dat zij bijelkaar horen. Maar Elena’s hart is bevroren en lijkt niet te ontdooien.
Na het eerste deel, Verkocht, was ik enorm nieuwsgierig naar dit vervolg. En Sofie heeft me absoluut niet teleurgesteld, sterker nog, het was weer enorm genieten en het boek was veel te gauw uit.
Ontdooid is een verhaal met een diepere laag. Beide personages hebben het een en ander in hun rugzak en dat maakt dat het verhaal diepgang krijgt, je aan het denken zet en het enorm te doen krijgt met zowel Levi als Elena.
Elena is een vrouw die me in het begin erg irriteerde. Een beetje hautain, maar hoe ze handelde en ook richting Levi reageerde vond ik niet fijn. Maar al gauw krijg je door dat die irritatie niet terecht is en dat er een enorm lieve vrouw schuilgaat achter Elena. Levi sluit je vanaf het begin in je hart. Wat een lieve kerel, een enorme doorzetter die weet wat hij wil en een man met charme. Allebei maken ze gedurende het verhaal een prachtige groei door en weten je uiteindelijk recht in je hart te raken. Niemand zal deze twee mensen gauw vergeten!
De opbouw van het verhaal is super mooi gedaan. Tijdens het leren kennen van Levi en Elena wordt ook de spanning voelbaar heel langzaamaan opgebouwd. Het verhaal heeft mooie details, warme romantische scènes en je voelt je helemaal verbonden met de personages. Vooral richting het einde zit een prachtige plotwending die ik niet aan had zien komen. Sofie schrijft makkelijk, vlot en het verhaal heeft heerlijke vaart.
Sofie heeft het met Ontdooid weer geflikt. Een roman vol met passie, groeiende personages, romantiek en vooral heel veel liefde. Wat heb ik genoten. De serie Brugse liefde, mag wat mij betreft nog heel veel delen krijgen dan ben ik meteen weer van de partij!