Een heerlijke cowboyromance!

Amarins 02 juli 2024
Rose van Debra Eliza Mae is het vervolg op haar eerdere roman Daisy. Van Daisy heb ik echt genoten dus mijn verwachtingen voor Rose waren hoog.

Rose collins koopt ongezien een huis via een veilingsite in het kleine dorpje Willow Creek. Ze is een echt stadsmeisje, maar in haar hart heeft ze altijd naar de rust en ruimt van het platteland verlangd. Tripp Holden worstelt met zijn verleden en de vloek die zijn achternaam draagt. Zelfs nu zijn vader overleden is, wil niemand iets te maken hebben met de familie Holden. Toch is hij vastbesloten de familieranch weer op te bouwen.

Het verhaal van Rose begint wanneer ze op haar hakken langs de supermarkt rent omdat ze wordt beroofd door Daniel, een jongen die onder toezicht staat van de jeugdzorg. Hiermee begint meteen een heerlijk romantisch verhaal.

Vanaf de eerste bladzijde leest het lekker weg, kabbelt het allemaal door om vervolgens kennis te maken met allerlei gebeurtenissen die het verhaal spannend en absoluut interessant maken.

De personages zijn mooi uitgewerkt. Rose is een vrouw waar ik bewondering voor heb. Wat een doorzettingsvermogen en wat een durf. Ook Tripp is een echte doorzetter maar af en toe ook een man die je niet helemaal kan pijlen. Ondanks dat is het een man die vooral om de medemens geeft en liefde weet te geven daar waar het nodig is. Daniƫl heeft een bijzonder mooie rol in het verhaal. De warmte die de andere personages voor hem hebben, hebben me geraakt.

Rose is een verhaal waar zeker de romantiek niet ontbreekt. Het voelt als een verhaal dat allemaal maar wat doorkabbelt, maar toch gebeurt er van alles. Dit gevoel maakt dat het echt heel fijn lezen is, je een zwijmelgevoel krijgt en je helemaal kan meeleven met Rose en Tripp. De opbouw is mooi gedaan. Hoe verder je komt, hoe meer spanning je ervaart om vervolgens het boek met een diepe zucht dicht te slaan.

Ook Rose vond ik absoluut weer een aanrader. Een liefdesverhaal dat alle ingrediƫnten heeft om er van te genieten en waar de liefde uiteindelijk zegeviert.

Meer recensies van Amarins

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder met zijn kenmerkende warmte, scherpzinnigheid en humor.

Een roman die bijna uit zijn voegen barst van emotie met een prachtige schrijfstijl en onvergetelijke personages, een verhaal dat je telkens weer zult willen herlezen.

Parijs 1942. Miri ontsnapt aan een razzia en komt terecht op het platteland. Op een nacht krijgt ze een gevaarlijke missie. Slaagt ze erin om zowel haar eigen leven als dat van anderen te redden?