Een super fijne en hartverwarmende feelgood!
Om een faillissement van de bakkerij van haar ouders te redden moet Nora alles op alles zetten. Beroemde banketbakker Henrik is de gastheer van een live realityshow, een show waarin de bakkerij bekendheid krijgt en daarmee gered kan worden. Maar Nora weet nog niet wat voor norse en onbeschofte kerel Henrik is. Maar hoe vaker Nora en Henrik samen kaneelbroodjes bakken en gluhweinborrels hebben komt er opeens een zachte kant onder Henrik vandaan waar Nora zeker gevoelig voor is. Maar in de showbusiness blijkt niet alles te zijn wat het lijkt en al snel staat er meer op het spel dan alleen het voorbestaan van Nora haar bakkerij.
De prachtige cover van dit boek is hetgeen wat meteen aan met trekt. Want hier moet wel een fijn en warm verhaal onder zitten. En wat de cover mij beloofde kwam ook helemaal uit!
Als je begint te lezen ben je meteen aanwezig bij Nora. De schrijfstijl is beeldend, je waant je in de heerlijke ruikende bakkerij en je krijgt vooral zin in al dat lekkers. Het verhaal leest heerlijk vlot, laat je genieten van heerlijke personages en de leuke humor en de terugblikken naar het verleden maken het verhaal helemaal af.
Van Nora heb ik het meest genoten. Soms wilde ik haar ook letterlijk een schop onder de kont geven. Een eigenwijze vrouw, die denkt dat ze alles alleen maar er al snel achterkomt dat enige hulp aanvaarden nog niet zo erg is. Het verdriet rond haar ouders speelt haar duidelijk parten. Henrik is de hurk in het verhaal maar al gauw kom je er achter dat er meer achter deze man schuilt. Een personage dat langzaamaan zijn pantser laat vallen en zich kwetsbaar op kan stellen. De wisselwerking tussen deze twee heb ik echt van genoten.
Sneeuw sterren & kaneel is een verhaal dat je eigenlijk het hele jaar door kunt lezen. Het is een verhaal over moed, over doorzettingsvermogen en kracht, maar ook boek over jezelf leren kennen en ontdekken dat hulp aannemen nog niet zo slecht is. Maar bovenal een hartverwarmend verhaal waar uiteindelijk de liefde zal zegevieren. Je zal dit laatste al heel gauw in de gaten hebben, maar alle gebeurtenissen en leuke voorvallen zorgen dat het verhaal tot het einde boeiend blijft.
Wil je je even heerlijk onderdompelen in een ontspannen, gezellig en hartverwarmend verhaal dan is Sneeuw sterren & kaneel een echte aanrader. Het smachten naar lekkers moet je dan maar op de koop toenemen. Het is van de eerste tot de laatste bladzijde genieten.