Verrassend leuk verhaal!
In de jaren ’20 ontmoet David de geweldige Lily. David is helemaal in de ban van haar door haar mooie lippen en haar geweldig rode haren. Maar als Lily zomaar verdwijnt gaat David op zoek naar haar maar ook naar haar familiegeschiedenis. Hij stuit op een aantal zaken en krijgt langzaam aan door dat er geheimen hangen rond Lily. Maar gaat hij deze op tijd onthullen. Wat voor impact gaan deze geheimen op zijn leven hebben. Het kon wel eens dichterbij komen dan gedacht.
Wat een geweldig verhaal heeft Leonie geschreven. Vooral een origineel verhaal waarbij je steeds dieper in het verhaal raakt en steeds nieuwsgieriger wordt gemaakt.
Vanaf de eerste bladzijde weet Leonie je mee te nemen. Ze neemt je mee in de jaren ’20 en heeft je door de vlotte en makkelijke schrijfstijl meteen mee. Bijzonder hoe ze heel langzaamaan de spanning opbouwt en je letterlijk aan de bladzijden weet te kluisteren.
Tussen tijd en toekomst is een boek dat binnen diverse genres valt. Het is moeilijk te omschrijven, maar hierdoor zeker bijzonder. Geweldig hoe Leonie je weet mee te nemen in een heerlijk feelgood verhaal, maar ook in een verhaal met spanning en fantasie. Soms voelt het sprookjesachtig aan, ook zat ik even op het puntje van mijn stoel om op een ander moment weer te zwijmelen. Nooit eerder las ik een boek dat zoveel genres kent. Prachtig gedaan!
Personages zijn bijzonder mooi uitgewerkt. Detaillistisch en met zorg neergezet. De magie die geschreven is rond Lily geeft spanning, maar toch krijg je ook heel goed haar gevoelens en emoties mee. Dit geldt ook voor David. Zijn onmacht, zijn radeloosheid en zijn doorzettingsvermogen komen goed naar voren. Zijn zoon Dilan steelt de show maar geeft ook extra flair aan het verhaal.
Tussen tijd en toekomst is echt een super mooi boek. Ik ben geen fan van fantasyverhalen maar Leonie heeft me met dit verhaal helemaal mee gekregen! Een bijzonder verhaal maar ook ontroerend en hartverwarmend. Tot op de laatste bladzijden weet ze je aandacht vast te houden en te trakteren op een geweldig slot!
Leonie heeft me echt weten te verrassen met dit geweldige boek. Ik hoop dat ze nog veel meer moois gaat schrijven. Dan ben ik weer van de partij!