Een mooi debuut dat veelbelovend is voor toekomstige boeken!
Kiki is juf op een basisschool, heeft een fijne klas en is collega’s met haar beste vriendin Veerle. Na haar vreselijke ervaringen in haar eigen schooltijd is ze vastbesloten om ‘haar’ kids een fijne tijd te geven.
Wanneer Tim, de gymdocent, op school verschijnt, veranderd er van alles. Noodgedwongen moeten Tim en Kiki het zomerfeest aan het einde van het schooljaar organiseren. De samenwerking verloopt alles behalve soepel, de aantrekkingskracht tussen beide wordt des te sterker. Maar relaties tussen collega’s zijn verboden, Kiki moet eerst de demonen uit haar verleden verjagen en Tim raakt steeds meer gefrustreerd door zijn onvermogen als leraar.
Vandaag is het mijn beurt in deze leuke blogtour. Voor jou wil ik gaan is het debuut van Anina Nouschka! Al tijden stond het boek op mijn verlanglijstje, dus dit was een mooie stok achter de deur om het te gaan lezen!
Wanneer je begint te lezen waan je je helemaal op de basisschool, je gaat terugdenken aan je eigen tijd op de basisschool. Omdat ik zelf in het onderwijs gewerkt heb voelde ik veel herkenning.
Maar al lezend voelde ik dat ik de interesse wat kwijtraakte. Het lag zeker niet aan de schrijfstijl, want die is heerlijk en het boek leest makkelijk. Maar het verhaal kent veel herhaling en het is een echte slowburn. Door de vele herhalingen ben je minder geboeid en voelt het aan als langdradig. Gelukkig kwam in het laatste deel de vaart er weer in en was het genieten van een geweldig slot. Ook voelde ik dat het verhaal meer voor een jongere leeftijdscategorie heel fijn kan zijn dan waar ik me onder mag scharen.
Het verhaal kent een mooie diepgang. Diverse thema’s zijn door Nouscka goed uitgewerkt in het verhaal. Dit geeft het geheel naast mijn kritische noot net wat extra’s.
Ook de personages zijn mooi uitgewerkt. Ze staan dicht bij je, doordat ze heel gewoon zijn voel je ze en voel je ook herkenning. Zeker richting het slot heb ik ontzettend van ze genoten. Kiki was een super lieve meid waar ik helemaal mee kon meeleven en wat heb ik ook van die lieve Tim genoten!
Ondanks mij kritische noten heb ik genoten van dit prachtige debuut. Als je dit als debuut schrijft belooft dat nog veel meer voor de toekomst. Absoluut een leuk boek als je houdt van een echte feelgood met een slot om te smullen!