Stephen King- Christine

Amber Drenth 30 maart 2025
Arnie is het type scholier die niet populair is. Hij heeft een hoofd vol puisten, maakt deel uit van het schaak-team en heeft absoluut geen succes bij de meisjes.
Zijn beste vriend Dennis heeft daarentegen geen problemen op school, meisjes vinden hem leuk en hij rijdt auto.
Wanneer de twee vrienden samen op pad zijn ziet Arnie ineens een rood/ witte Plymouth Fury uit 1958. Ze heet Christine, mankeert het een en ander, maar Arnie is ervan overtuigd dat hij haar kan opknappen. Hij moet haar hebben.

Sinds Christine begint Arnie zich steeds vreemder te gedragen. Zijn puisten verdwijnen, de auto mankeert steeds minder terwijl hij lang niet alles vervangen heeft en zijn taalgebruik verandert ook. Wanneer het mooiste meisje van de school met Arnie gaat, wordt Dennis een beetje jaloers. Maar hij is niet de enige…..

Het verhaal bestaat uit drie delen, waarvan het eerste en laatste deel vanuit het perspectief van Dennis wordt verteld. Dit vond ik erg leuk aangezien dit het boek net wat anders maakt dan dat het vanuit het hoofdpersonage wordt verteld.
Arnie leren we goed kennen. Sinds hij de auto heeft gekocht heeft hij met iedereen mot over haar. Zijn gedrag begint sterk te veranderen en alleen de auto lijkt nog belangrijk.
Zelfs zijn mega knappe vriendin kan hem er niet van overtuigen om Christine weg te doen.
Door zijn gedrag krijgt hij zelfs ruzie met zijn beste en enige vriend Dennis. Dennis probeert erachter te komen wat er precies aan de hand is met de auto en krijgt zelfs nachtmerries over haar. Iedereen krijgt de kriebels van Christine, maar Arnie zelf heeft nergens last.
Ineens verongelukken er allemaal mensen, mensen die toevallig iets te maken hebben gehad met Arnie. Maar Arnie had echter een alibi voor de moorden….

Wat een prachtig exemplaar is dit! De cover zou mij direct aanspreken in de boekhandel en de supergave, creepy edges geven dit boek net dat beetje extra.
Ik moet zeggen dat ik dit boek wat spannender had verwacht. Met zijn 480 pagina’s is het een dikke pil en had de spanning naar mijn idee nog hoger gemogen.
Christine is een wat meer paranormaal verhaal over een auto die wraak neemt op alles wat haar plan en pad in de weg staat. Er komt zeker wat moord en gruwelheden voorbij, maar van mij had het nog enger gemogen en de spanning had nog meer opgebouwd gekunt. Ondanks dat was het een boek wat mij niet meer losliet. Ik bleef nieuwsgierig naar wat er zou gebeuren en hoe het nou precies in elkaar zit en zoals de cover tenslotte al zegt: ‘Hoe dood je iets wat niet kan leven’.

Meer recensies van Amber Drenth