K. T. Sterling- Het lot van de roos

Amber Drenth 28 december 2024
Isabella loopt stage bij het Instituut voor Zeldzame en Exotische ziekten, waar ze allerlei mensen helpt die vreemde ziekten hebben. Ze gelooft niet in het bestaan van fae, weerwolven en vampiers. Wanneer er dan een jongen binnenkomt die erg veel weg heeft van een weerwolf, wordt ze voor het eerst geconfronteerd met haar eigen krachten. Ze komt terecht in een web van leugens, nieuwe informatie en gevaar. Wie kan ze nog vertrouwen en is Gabriel wel wie hij zegt dat hij is?

‘Het lot van de Roos is het eerste deel in de Dochters van de fae serie en het eerste boek dat ik van deze auteur lees. Ik moet immers alles lezen wat ook maar een beetje sprookjes gerelateerd is en het sprookje dat hier doorheen schemert was Belle en het Beest. Het is heel licht aanwezig, maar goed genoeg om te weten dat het een versie van dat sprookje is.
Sterling heeft een fijne beeldende schrijfwijze wat perfect is voor deze fantasy. Alles zie je goed voor je en je wordt heerlijk in het verhaal meegenomen.
De personages leer je tot zekere hoogte kennen. Ze krijgen niet heel veel diepgang, maar genoeg voor het verhaal.
Zo heeft Gabriel een obsessie voor mythische wezens en Isabelle gelooft er juist niet in.
Toch komt beetje bij beetje erachter dat er meer is in het leven en dat de mensen in het instituut niet ‘gewoon’ ziek zijn. Ook ontdekt ze ineens haar krachten, maar niemand lijkt haar antwoord te kunnen geven. Zelfs haar vader ontkent alles.
Gabriel geeft haar een boekje dat vroeger van haar moeder is geweest. Het staat vol tekeningen en bizarre woorden. Zo komt ze erachter dat ze een fae is. Wat volgt is een strijd tegen een machtige fae, strijd op leven en dood en geheimen die aan het licht komen.
Want is Gabriel wel wie hij zegt dat hij is? Is hij nog wel de jongen die ze vroeger kende?

Meer recensies van Amber Drenth

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.