Daniel Cole- Jackdaw

Amber Drenth 23 april 2025
Jackdaw is het eerste boek dat ik van Daniel Cole lees. Ik hoor er altijd erg goede verhalen over, dus het werd eens tijd om het zelf te ontdekken.
Jackdaw is een leuk verhaal, niet mega spannend en erg voorspelbaar, maar toch heb ik er zeker van genoten. Daniel heeft een hele fijne schrijfstijl en weet je goed mee te nemen in het verhaal. Door de korte hoofdstukken leest het ook lekker vlot weg, al werden er af en toe wel veel namen genoemd, waardoor ik even terug moest kijken in mijn notities wie wie ook alweer was. Toch ben ik ontzettend benieuwd naar het volgende deel en nieuwsgierig naar wat er verder nog gaat gebeuren.

In het verhaal leren we Scarlett kennen. Een vrouw die het lastig`heeft in een mannenwereld, zich wil bewijzen en daardoor in de problemen komt. Ze heeft een speciale band met haar collega Frank en dat is op sommige momenten erg voelbaar en super lief om te lezen. Van mij hadden we nog dieper op de band mogen gaan en ik hoop dat we daar nog achter gaan komen in het volgende deel.

De mega gave rug van dit boek wil ik ook wel nog even benadrukken. Het ziet er ontzettend gaaf uit in de kast en geeft het boek net iets extra’s. In plaats van gave edges een gave rug.

Kortom, Jackdaw is een leuk boek dat lekker snel wegleest, maar je hoeft geen spanning te verwachten en het is voorspelbaar.

Meer recensies van Amber Drenth