Cyder- The lost Kynsera
Cyder heeft een erg fijne en beeldende schrijfstijl. Zeker voor dit verhaal, zorgde het ervoor dat je de omgeving mooi kon inbeelden. Alles klonk zo prachtig dat je zelf graag een duik in het boek zou willen nemen om ook mee te doen.
De mooie prenten in het boek, helpen daar ook zeker bij.
Door de vlotte schrijfwijze vlieg je door het verhaal heen. Bij sommige fantasy-verhalen duurt het even voordat je er in zit omdat de hele wereld nog gecreëerd moet worden. Hier zat ik er meteen fijn in en werd het lastig om hem weg te leggen.
Er worden niet veel ‘aparte’ woorden gebruikt. De woorden die een aparte betekenis hebben, staan direct als een woordenboek voorin. Echter vond ik de woorden gedurende het verhaal ook wel duidelijk worden, maar mocht het toch te lastig zijn, kun je weer fijn naar het overzicht bladeren.
Syrah leren we gedurende het verhaal prima kennen. We lezen over haar leven vroeger en waar ze nu voorbestemd is. Ze maakt een mooie groei door en ontpopt tot een zelfverzekerde vrouw. Een fijne karakterontwikkeling waar ik dol op ben.
Het verhaal is een heerlijke combinatie tussen fantasy elementen, verraad, romance en avontuur.
Hierdoor is het geen moment saai, misschien wel een beetje aan de voorspellende kant, maar dat vond ik hier absoluut geen probleem.
Het heeft wel een open einde helaas en ik kan niet wachten om in het tweede deel te beginnen. Ik las gelukkig dat het tweede deel 25 februari verschijnt, dus we moeten het tot dan nog even uitzingen.
De mooie prenten in het boek, helpen daar ook zeker bij.