Renske de Wolf- The Smoke Wraith
Renske heeft een hele fijne en beeldende schrijfwijze. De omgeving wordt goed omschreven, maar niet te langdradig. Hoewel het een Engelse fantasy is, is alles goed te begrijpen en ik heb dan ook geen enkel woord op hoeven zoeken, wat echt ontzettend fijn is.
Rinna heeft het in dit deel moeilijk. Ze kampt met veel vragen waar ze antwoorden op moet hebben en dan ook nog het verlies van Daalzen. Gelukkig heeft ze een goede steun aan haar vriendinnen Jolanna en Meleri, maar ook aan haar broer Aldred en zijn mannen. Ze heeft haar emoties weggestopt en moet ze juist voelen om dichter bij haar krachten te komen. Dit blijkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Ook krijgt ze een visioen waarin haar broer Aldred voorkomt, maar niet op een goede manier. Hoe moet ze dit allemaal oplossen? Gelukkig krijgt ze hulp uit een onverwachte hoek, maar wordt ook verraden door mensen die ze vertrouwt.
Ze komt achter geheimen die ze liever niet had willen weten, maar ook aan antwoorden.
Het einde van dit verhaal zorgt weer voor genoeg vragen en ik kan niet wachten tot het derde deel ook klaar is zodat ik weer verder kan.
Indien je dol bent op fantasy met een sterk vrouwelijk personage dat krachten bezit, dan is dit echt iets voor jou.
Ik raad de reeks in elk geval zeker aan! Ik had me geen beter boek kunnen wensen om kennis te maken met Engelse Fantasy.