Bijzonder, maar hoe kinderen te stimuleren dit te lezen?

Andrea Diana 04 februari 2025
Heel bijzonder boek: wilde het lezen vanwege de prijzen (boekensleutel) die het kreeg. Maar ondanks de nadruk op het visuele (waar kinderen van houden) niet makkelijk. Eigenlijk is dit boek echt kunst. Ik dacht er eerst over om het te promoten bij de bovenbouw maar ik wist niet zo goed hoe. Hoe toegankelijk is dit boek voor de jonge “losse” lezer zonder begeleiding bij het lezen? Ik weet het niet zo goed. (Daarom maar een magere 2 sterren; ik beoordeel boeken altijd op hoe goed ik ze in kan zetten/promoten bij kinderen.) Misschien is dit het meer/beter te zien als een opvallend type lesmateriaal dat past bij bepaalde onderwerpen (over poëzie, eerste wereldoorlog, creatief bezig zijn met taal, design qua vormgeving, etc) dan “gewoon een boek”. Maar dan moet je wel de tijd hebben in de klas om kinderen aan de hand mee te nemen en 1 of liefst meerdere lessen te besteden aan dit boek. En die tijd heb ik helaas gewoon niet in mijn klassen. Lastig in een hokje te passen dus, maar das kenmerkend voor Kunst natuurlijk:-)

Meer recensies van Andrea Diana