Heel ander beeld.
Dit is het eerste boek wat ik van Stephen King lees.
De ontvoering is eerder uitgeven onder zijn pseudoniem naam Richard Bachman.
In het begin begreep ik niet wat ik aan het lezen was, het was te oppervlakkiger. Alles werd uiteindelijk wel duidelijk en pakkender, toen door las. Alleen begin je dan niet lekker met lezen van het verhaal. Je wilt er meteen in zitten of nieuwsgierig gemaakt worden. Dat gebeurde helaas niet.
Het hele verhaal van Blaze was is wel aangrijpend. Je lees wel dat hij zich ontwikkeld heeft op bepaalde punten die je niet zou verwachten. Ondanks dat die vreselijk beschadigd is, is die wel goedzak. Hij heeft echt een aangrijpend verhaal.
Wat ik op een gegeven moment echt irritant vond worden, waren de vele flashbacks naar Blaze verleden. Tuurlijk die moesten er ook zijn, om een beter beeld van hem te krijgen. Maar zoveel en dan ook nog eens echt lange hoofdstukken. Vond ik soms wat te veel van het goede. Was je net in een spannend moment kreeg je een heel lang hoofdstuk over zijn verleden te lezen. Je werd daardoor uit het momentum getrokken.
Het einde kwam voor mij ook niet als een grote verrassing. Hoe meer de ontknoping eraan kwam, hoe meer je kon invullen hoe het zou eindigen.
Ondank de min punten, vind ik Stephen King een goede schrijver. Er is over alles goed na gedacht en uitgewerkt. Misschien was dit boek niet voor mij weggelegd. Zou zeker een andere boek van Stephen King een kans geven om een keer te lezen. Omdat benieuwd ben hoe hij onder zijn echte naam schrijft.
De ontvoering is eerder uitgeven onder zijn pseudoniem naam Richard Bachman.