Een boek dat erom vraagt behoedzaam gelezen te worden

Angela 29 oktober 2024
De vrij eenvoudige kaft met een haas en het aantal pagina’s wekken de indruk dat dit een boek is dat makkelijk wegleest, maar niets is minder waar.

Vanaf het allereerste begin word je aan het denken gezet.

Waarom is er geen mier te bekennen op een boek dat de Mierenkaravaan heet en staat er in plaats daarvan een afbeelding van een haas op de kaft?

De gebiedende, mysterieuze verteller laat je naar een tuin kijken zoals je nog nooit hebt gedaan en laat op geheel eigen wijze zien hoe alles met elkaar verbonden is. We zien deze samenhang meestal niet omdat we zo gefocust zijn op ons eigen verhaal.

De innige verbinding die de introverte Kiek met de tuin heeft, zorgt ervoor dat zij de diagnose MS, die zij kort geleden heeft gekregen, leert accepteren. Zij wordt gedwongen de controle los te laten en komt hierdoor tot nieuwe inzichten.

Dit boek laat je beseffen dat het leven niet altijd rooskleurig is maar wel oneindig fascinerend en dat er, ondanks dat je dit niet kunt overzien, een hoger plan is.

Meer recensies van Angela

Het waargebeurde oorlogsverhaal van een Joodse kleermakersfamilie. Een nieuw spraakmakend boek van Frank Krake. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.