Vrouwen slaan terug
Als het boek begint, komt een gevangene genaamd Eric binnenkort vrij na een straf van 20 jaar, Hij zou zijn stiefzus Sarah hebben vermoord maar haar lichaam is nooit gevonden. Fanny krijgt de opdracht om een verhaal over de verdwijning van Sarah te schrijven met haar stiefdochter Lilou als stagiaire. Al snel blijkt dat achter Sarahs verdwijning een heel andere geschiedenis zit en dat resulteert in een spannend verhaal met een verrassende ontknoping.
De sterrenbeoordeling De Onttoverden heeft mij de nodige hoofdbrekens gekost maar uiteindelijk kies ik voor drie sterren – omdat 3,5 ster niet kan. Wat ik jammer vond is dat Marie Vareille grote thema’s van verkrachting en misbruik toch te veel behandelt op een zwart-wit manier.
Daarentegen is het boek goed opgezet door het verhaal vanuit diverse personages te laten vertellen. De schrijfstijl is heel vlot maar voor mij iets te eenvoudig en ik mistte soms mooie beschrijvingen van mensen of plaatsen of interessante citaten. Wel was er een mooi citaat over ouderdom op pagina 94. 'Ouderdom is geen kwestie van leeftijd, het is een geur, een vorm van eenzaamheid, een soort van vermoeidheid in de houding die hij iets te vroeg had aangenomen.’