Waan je in Frankrijk!
Ik mocht deelnemen aan de blogtour van ‘De Franse Dochter’, het vijfde deel in ‘De Verloren Dochters’-serie. Een serie waar ik tot nu toe elk boek van gelezen heb en waar ik iedere keer weer volop van geniet. Hier was ‘De Franse Dochter’ geen uitzondering op! Ik heb deze roman dan ook vier sterren gegeven.
Londen, heden. Blake kijkt vol verwondering naar het stukje zilveren suède dat vastzit aan een verbleekt ontwerp van een jurk. Het was achtergelaten voor haar grootmoeder in Hope’s House, een tehuis voor ongehuwde moeders. Nu haar geliefde grootmoeder is overleden, zijn de prachtige stof en de handtekening van de ontwerper de enige aanwijzingen over Blake’s biologische familie die ze bezit. Zal ze in staat zijn haar familieverhaal te ontrafelen?
Parijs, 1937. Evelina heeft er alles aan gedaan om haar droom te verwezenlijken, en nu is het zover. Heel Parijs praat over haar nieuwe collectie. Wanneer ze Antoine ontmoet – niet alleen de perfecte zakenpartner maar ook de man van haar dromen – lijkt de wereld aan haar voeten te liggen. Maar achter de façade beginnen zich de eerste barsten te vormen…
Hoewel de insteek van ieder boek uit deze serie hetzelfde is - de kleindochter vindt een kistje en gaat op onderzoek uit naar haar afkomst - is het toch knap hoe Soraya Lane iedere keer weer een andere invalshoek weer te creëren en hiermee unieke verhaallijnen en personages vormgeeft in ieder deel van de serie.
Blake heeft haar kistje al een tijdje in haar bezit, maar tot nu toe heeft ze er niets mee gedaan. In een opwelling besluit ze haar zoektocht te starten en hiervan verslag te doen voor het digitale platform waarvoor ze werkt. Hoewel Blake een prima journaliste is, komt ze gedurende haar zoektocht niet alleen meer te weten over haar afkomst, maar ook over haar eigen dromen en toekomst. Ik vond Blake een leuk personage dat zich gedurende het verhaal mooi ontwikkelt, hoewel ik haar romance met Henri zich iets te snel en gemakkelijk vond ontvouwen.
Evelina was mijn favoriete personage uit dit boek. Ze keert haar familie de rug toe en pakt elke kans aan om haar droom als kledingontwerpster te verwezenlijken. Ondanks dat ze meerdere teleurstellingen en tegenslagen te verwerken krijgt, blijft ze strijdlustig. Evelina is een sterke vrouw die weet wat ze wil. Ondanks dat ze zich in een mannenwereld bevindt en de positie van de vrouw destijds nog niet was zoals hij nu is, is Evelina niet bang om te zeggen wat ze ergens van vindt, voor zichzelf te kiezen en alles op te geven om opnieuw te beginnen. De verhaallijn van Evelina raakte mij echt en ik heb dan ook vanaf het begin tot het einde intens met haar meegeleefd.
Het verhaal speelt zich grotendeels af in Frankrijk en net zoals in voorgaande delen in de serie, wordt de omgeving prachtig beschreven, waardoor je je echt even in het buitenland waant.
Hoewel we in eerdere delen van de serie al wat van Hope, de eigenaresse van Hope’s House, gezien hebben, leren we Hope in dit deel van de serie echt beter kennen. Haar beweegredenen, maar ook de start van Hope’s House worden verteld, iets wat ik heel leuk en interessant vond. Ik hoop dat we haar verhaal en dat van Mia ook nog eens uitgebreid kunnen ontdekken.
‘De Franse Dochter’ is een heerlijke (historische) roman waarin de verhaallijn van Evelina en Blake prachtig naast elkaar verteld worden. Hierdoor leef je met de personage mee en bovendien waar je je even in Frankrijk door de gedetailleerde beschrijvingen van de omgeving. Bedankt dat ik mee mocht doen aan deze blogtour Oceaanboeken en ik kan niet wachten op het verhaal van de zesde dochter!