Liefde in verschillende vormen

aninaleest 21 april 2025
Ik mocht het nieuwste boek van Jill Mansell, Denk jij ook weleens aan mij?, ontvangen. De vrolijke cover, de prachtige bloemen op het boekblok en de leuke flaptekst op de achterkant voorspellen dat dit boek de feelgood van het jaar is. Ik heb genoten van dit boek en hem dan ook beoordeeld met 4 sterren.

Nella en Nick ontmoeten elkaar in een bloemenwinkel, waar ze ruzie krijgen over wie de laatste bos oranje rozen mag kopen. Nella verwacht Nick nooit meer te zien na deze vreemde, maar toch ook sprankelende ontmoeting, maar dan biedt Nick haar een baan aan.
Nella gaat als beheerder werken op een luxe resort in Cornwall - Starbourne. Niet alleen loopt de spanning tussen haar en Nick steeds verder op, maar ook ontmoet ze veel mensen op het resort, die allen zo hun eigen interessante verhaal hebben…

Ik heb al meerdere boeken van Jill Mansell gelezen en het verbaast me iedere keer weer hoe mooi zij verhaallijnen en personages met elkaar weet te verweven. Hoewel op de achterflap van het boek alleen Nella, Lizzy en Nick genoemd worden, bestaat het boek uit nog veel meer personages die allemaal een betekenisvolle rol spelen in het verhaal. Geen enkel personage voelt oppervlakkig aan, ik leefde met hen allemaal mee. Ik kon ook de diversiteit in de personages zeer waarderen: er zijn zowel jonge als oudere personages en ook hun achtergronden verschillen sterk. Dit maakt dat iedere lezer wel iets van herkenning kan vinden in het boek.

Alle vormen van liefde die aan bod komen, vond ik ook erg leuk: onbeantwoorde liefde, liefde na het verlies van een dierbare, liefde die op korte termijn dreigt te eindigen, verlangen naar iemand die misschien niet hetzelfde voelt: Denk jij ook weleens aan mij? heeft het allemaal!

De hoofdstukken in het boek zijn kort en de schrijfstijl van Jill is, zoals we van haar gewend zijn, vlot en toegankelijk met een vleugje humor. Dit maakt dat het verhaal heerlijk wegleest.

Verder wil ik niet teveel verklappen, maar wil ik je vooral aanraden je mee te laten slepen in dit verhaal en te genieten van de chemie tussen Nick en Nella, de kracht van Maeve en Cami, de zoektocht van Lizzy, de verandering van Jed en de groei van Billy. En natuurlijk al die andere leuke en mooie personages die Jill gecreëerd heeft in dit boek!

Kortom: dit boek is zeker een goede kanshebber om dé feelgood van het jaar te worden. Denk jij ook weleens aan mij? is een heerlijk verhaal om bij weg te dromen, jezelf in te herkennen en doorheen te vliegen. Een aanrader voor elke liefhebber van dit genre.

Meer recensies van aninaleest