Knetterende chemie!
Na met veel plezier ‘Love Redesigned’ gelezen te hebben, kon ik niet wachten om het verhaal van Ellie en Rafael te ontdekken in ‘Love Unwritten’. Een mooi, slowburn liefdesverhaal met veel diepgang en een prachtige groei van de personages. Ik heb Love Unwritten beoordeeld met 4 sterren.
Na bedrogen te zijn door mensen die Ellie dacht te kunnen vertrouwen, keert ze terug naar het plaatsje waar ze opgegroeid is. Ze neemt een baan aan als nanny en krijgt de verantwoordelijkheid over Nico, de zoon van de chagrijnige en veeleisende Rafael. Hoewel de band tussen Nico en Ellie steeds beter wordt, lijkt Rafael haar vooral uit de weg te gaan.
Tot het moment dat dat niet meer kan. Nico en Rafael vertrekken voor een onvergetelijke vakantie richting Hawaii en Nico wil Ellie meenemen. Terwijl Nico geniet van de vakantie, groeien Ellie en Rafael dichter naar elkaar toe. De angst neemt echter ook toe, want kunnen Ellie en Rafael meer zijn dan alleen vrienden?
Het liefdesverhaal van Ellie en Rafael beslaat meer dan 550 pagina’s en hiermee is ‘Love Unwritten’ dan ook een dik boek te nemen. Lauren Asher schrijft echter heerlijk vlot en geen hoofdstuk voelt dan ook langdradig of overbodig. Zowel de gebeurtenissen als de personages ontvouwen zich in een fijn tempo. Serieuze dialogen wisselen af met leuke, speelse momenten - vooral als Nico in beeld komt - en maakt dat het verhaal zowel diepgaand als luchtig aanvoelt. Daarbij spat de chemie tussen Ellie en Rafael van de pagina’s af, wat heerlijk is om te lezen.
Beide personages hebben veel meegemaakt in hun jeugd. Wat zij meegemaakt hebben, heeft invloed op hoe de personages nu in het leven staan. Ellie heeft frustraties en issues met haar zelfbeeld, maar leert hier open over te zijn en haar demonen onder ogen te zien. Rafael heeft altijd geprobeerd de verwachtingen van anderen waar te maken en zijn ex-vrouw heeft zijn beeld van liefde voorgoed veranderd. Beetje bij beetje wordt meer informatie onthuld over wat de personages hebben doorstaan, wat zowel hun onderlinge band versterkt als de sympathie die de lezer voor hen voelt.
Naast de twee hoofdpersonages is Nico een onmisbaar personage. De zoon van Rafael brengt vrolijkheid en kinderlijke logica in het boek, maar ook een serieuze noot, omdat hij een oogziekte heeft die steeds verder achteruitgaat. Dit zorgt voor spanning tussen hem en Rafael, die bezorgt is om zijn zoon. Nico weet Rafael en Ellie (onbedoeld) dichter bij elkaar te brengen en zorgt daarbij voor humor, waardoor hij de harten van alle lezers steelt.
Hoewel Love Unwritten los te lezen is van Love Redesigned is het wel leuk om beiden te lezen. Niet alleen keren de personages uit deel 1 terug in Love Unwritten, deze voorkennis maakt het lezen van dit deel ook net wat leuker.
Kortom: Lauren Asher did it again! Wat een fijn boek is Love Unwritten. De diepe connectie die Ellie en Rafael met elkaar aangaan is prachtig, evenals de chemie tussen hen die van de pagina’s spat. De balans tussen diepgang en luchtigheid is perfect, waar het personage van kleine Nico zeker aan bijdraagt. Ik kan niet wachten op het verhaal van Lily en Lorenzo, waar al volop op gehint wordt in de laatste hoofdstukken van dit boek ;)