Ana Huang did it again!
Een nieuwe serie van Ana Huang, dat kan niet anders dan een succes zijn! Helemaal als het verhaal zich afspeelt in London en de knetterende chemie tussen een voetballer en (voormalig) balletdanseres beschrijft…Het verhaal van Asher en Scarlett is heerlijk om in te duiken! Ik heb ‘The Striker’ dan ook beoordeeld met 4 sterren.
Asher Donovan is een naam die iedereen kent: de superster van de Premier League en misschien wel de beste voetballer van de wereld op het moment. Onlangs maakte hij de transfer naar Blackcastle voor een recordbedrag en sindsdien gaat het eigenlijk alleen maar… slechter met hem. Asher wordt gehaat door de teamleden en supporters van zijn voormalige club - inclusief zijn vader - en kan de aanvoerder van Blackcastle, Vincent, niet uitstaan. Om ervoor te zorgen dat Asher en Vincent beter met elkaar gaan samenwerken, verplicht de coach van het elftal de twee om samen de zomer door te brengen. Een aantal gezamenlijke balletlessen kunnen er vast voor zorgen dat Vincent en Asher betere voetballers én teamgenoten worden.
Scarlett is de zus van Vincent en baalt dat ze de hele zomer opgescheept zit met twee ruziënde voetballers. Ooit was ze een veelbelovend balletdanseres, maar na een tragisch ongeluk van een paar jaar geleden stortte haar carrière in. Gedurende de zomer leert Scarlett Asher echter beter kennen en blijken alle vooroordelen die ze over hem had, niet allemaal waar. Maar verliefd worden op elkaar, dat is echt geen optie. Toch?
The Striker is een flinke pil van bijna 600 pagina’s. Dit geeft zowel de personages als het verhaal de ruimte om zich geleidelijk te ontwikkelen. De band tussen Asher en Scarlett bouwt zich realistisch en geloofwaardig op en de chemie die tussen hen ontstaat is heerlijk om over te lezen. Het is mooi om te zien hoe de twee personages niet alleen elkaar, maar ook zichzelf beter leren kennen en daardoor een mooie persoonlijke groei doormaken.
Scarlett leert te accepteren dat ze nooit meer professioneel zal dansen, maar ontdekt anderzijds ook dat haar ongeluk niet helemaal het einde van haar carrière hoeft te betekenen. Asher heeft zijn dromen waargemaakt, maar ervaart dat het bestaan van een superster ook heel eenzaam kan zijn. Het is mooi om te lezen hoe Asher en Scarlett zichzelf zowel afzonderlijk van elkaar als samen ontwikkelen. Hoewel er wel intimiteit in het verhaal zit, is dit minder prominent aanwezig dan in bijvoorbeeld de Twisted-serie.
De setting van het boek vond ik heel leuk: het leven van een balletdocent en een stervoetballer, gesitueerd in London. Zowel het leven van Asher als van Scarlett wordt mooi beschreven en voelde daardoor realistisch aan. Niet alleen de leuke kanten van Ashers succes komen naar voren (mooie auto’s, groot huis, veel luxe), maar ook de minder positieve kanten komen aan bod: de eenzaamheid, de paparazzi die altijd op de loer ligt, de kritiek die iedereen ongenuanceerd over je uitstort. Dit maakte dat ik, ondanks de roekeloze, stomme keuzes die Asher soms maakte, met hem meeleefde en hem toch een sympathiek personage vond.
Ik vind voetbal best leuk en kon het inkijkje in de voetbalwereld dan ook wel waarderen in dit verhaal. De rivaliteit tussen zowel clubs als spelers, maar ook de verbondenheid die een team kan creëren onderling was mooi om te lezen. De verhaallijn tussen Asher en zijn vader en de moeilijke band die zij sinds kort met elkaar hebben, was aangrijpend. Bovendien kwamen er een aantal andere spelers voorbij uit het elftal waarvan ik ook zeker benieuwd ben naar hun verhaal.
Het verhaal bevat grotendeels een forbidden romance: Scarlett en Asher kunnen niet samenzijn door de rivaliteit die er heerst tussen hem en Vincent en het vergrootglas waar Asher onder ligt vanuit de media. Ik voelde het dilemma waarmee het stel te kampen had en dat maakte dat ik dit een sterke verhaallijn vond. Vincent was overigens best een sympathiek personage in het verhaal en ik vond het dan ook leuk om ook hem beter te leren kennen.
Hoewel ik dus echt genoten heb van dit verhaal, had ik er op sommige punten toch wat meer van verwacht. Ondanks dat het boek niet langdradig aanvoelt, gebeuren er ook weinig memorabele momenten die ervoor zorgen dat het verhaal je op langere termijn bij zal blijven.
‘The Striker’ is een fijn verhaal in een leuke setting, waarbij de chemie, maar ook persoonlijke ontwikkeling van de twee hoofdpersonages centraal staat. De fijne schrijfstijl zorgt ervoor dat het boek niet langdradig aanvoelt, hoewel ik iets meer originaliteit verwacht had. Toch ben ik heel benieuwd naar het tweede deel in de serie!