Sterk einde van de trilogie!
Het heeft een paar maanden geduurd, maar ein-de-lijk kunnen we de ontknoping van Street Academy lezen! In To Die For weet Chinouk vanaf de eerste pagina de spanning weer sterk op te bouwen en werkt ze toe naar een verrassende (en bloederige) ontknoping. Ik kon gewoon niet stoppen met lezen! Ik heb To Die For dan ook beoordeeld met 4 sterren.
Het is een zwaar jaar geweest voor de vijf vriendinnen, waarvan alleen Shay en Gigi nog in leven zijn. Willen de meiden echter hun dromen waarmaken en werken met de grootste artiesten en de beste danscrews, dan zullen ze keihard moeten blijven werken. Terwijl het gevaar nog steeds niet voorbij lijkt te zijn, want de Cluedo-moordenaar laat nog steeds van zich horen…Wie haalt het einde van de opleiding en wordt de final girl?
Zoals ik al eerder zei, keek ik ontzettend uit naar dit laatste boek in de trilogie. Het verhaal heeft me ook zeker niet teleurgesteld. Vanaf het eerste hoofdstuk is de spanning meteen voelbaar en hoewel ik de eerdere delen toch alweer een paar maanden geleden gelezen heb, zat ik direct weer in het verhaal. De korte hoofdstukken, beeldende, vlotte schrijfstijl, continue spanning en vele ontwikkelingen binnen het verhaal zorgden ervoor dat ik bijna niet kon stoppen met lezen.
Ik zag de ontknoping niet aankomen en was daardoor echt verrast. Ik vond persoonlijk dat het boek daarna nog wel wat lang doorging en in dit stuk de spanning wat afzwakte, hoewel de laatste hoofdstukken wel alle vragen die gedurende de trilogie zijn opgebouwd goed deed beantwoorden.
Verder wil ik eigenlijk niet teveel verklappen over dit boek, want als je er net zo open ingaat als ik geniet je er nog meer van. Ik wil alleen nog meegeven dat dit echt een geweldige trilogie is voor jong (YA) en oud en dat Chinouk met deze serie (nogmaals) bewijst hoe geweldig zij realistische personages creëert, spanning opbouwt en vervolgens iedereen doet verrassen met haar ontknopingen. Een slasher-trilogie die je nog lang bij zal blijven!