Hoe klein de wereld is
Dit boek is slecht in te komen. De dreiging van de tweede wereldoorlog is goed voelbaar. Luna Lansman een jonge vrouw die net voor de oorlog haar diploma van school haalt en aan de andere kant van de wereld, In India leren we Chandar Kapoor kennen. Deze 18 jarige jonge man word door zijn vader opgeleid tot arts. India is bezet door de engelsen. Chandar en zijn vader werken als arts in een gevangenis voor de engelsen. Waar de vader van Chandar gelooft in een vreedzame overwinning, gelooft Chandar daar niet in. Deze stap maakt dat Chandar legerarts word.
De schrijfster brengt het verhaal zeer goed maar daardoor is het begin heel lastig omdat je heel veel informatie krijg maar ook dat ze de tijd door elkaar husselt om het verhaal meer spanning te geven. De oorlog is een zeer nare tijd en beinvloed zowel Luna als Chandar in hun keuzes. Die keuzes geven in eerste instantie heel veel vragen en die vragen worden beantwoord naarmate het boek vordert waardoor het in ene pakt met lezen. Het is geen makkelijk verhaal maar ik vond het zeer de moeite waard om te lezen. Ik wil Carla de Jong complimenteren want het lijkt mij niet makkelijk om een verhaal te schrijven dat in het hoofd van Walter Lucius is ontstaan en die de synopsis heeft gemaakt en daar dit prachtige verhaal van heeft gemaakt. Een oorlogsroman op texel.