Het audioboek is een aanrader!

Anita 08 november 2024
Een tijd terug las ik The dead romantics van Ashley Poston en die vond ik echt geweldig. Tijd voor een volgend boek van deze schrijfster! Ik heb nu naar het audioboek geluisterd en dat is zeker een aanrader, de verteller laat de personages echt tot leven komen en heeft een hele prettige stem. Ik vond dit wederom een heel leuk en origineel verhaal, niet te zoetsappig, en gewoon heerlijk om naar te luisteren. Het verhaal in het kort:

Ieder jaar gaat Eileen met haar vrienden van haar boekenclub naar een afgelegen huisje waar ze romcoms lezen en bijpraten. Als je altijd Engelse literatuur doceert is dat heerlijk! Ze zijn allemaal gek op een serie boeken over een leuk klein plaatsje, waarvan helaas geen nieuw boek meer zal verschijnen omdat de schrijfster is overleden. Wanneer de datum voor hun trip dichterbij komt zegt iedereen dit jaar echter af, ze hebben allemaal hun redenen waarom het dit jaar niet lukt. Eileen besluit evengoed naar de cabin te gaan. Halverwege de rit slaat het weer echter om en raakt ze verdwaald, en ze besluit een plek te zoeken om te overnachten. Ze vindt een leuk plaatsje waar veel haar bekend voor komt, eigenlijk alleen de mopperige eigenaar van de boekenwinkel niet. En dan ineens beseft ze dat ze deze plek inderdaad kent, het is het stadje uit haar favoriete serie! Ze mag slapen boven de boekenwinkel van Anders, die ze steeds beter leert kennen, en uiteindelijk vallen ze voor elkaar. Maar ja, er kan natuurlijk geen toekomst zijn met een fictief persoon, toch?

Ik hoop dat dit boek ook in het Nederlands vertaald zal worden!

Meer recensies van Anita

Een hartverwarmende romance vol ouderwetse charme en personages die je gelijk in je hart sluit, tegen het decor van de roaring twenties.