Heerlijk feelgood boek
Toen Iris Visser me vroeg of ik het leuk zou vinden een van haar kerstboeken te lezen kreeg ik een leuk idee. Wat nu als mijn dochter (die compleet kerstofiel is) en ik allebei het boek lezen om te zien of we er hetzelfde over denken? Allebei lezen we veel boeken in het Engels, dus dit was een leuke uitdaging om eens iets anders te proberen.
Het verhaal in het kort:
Holly werkt al jaren bij het programma “Alles draait om liefde” en hoopt binnenkort promotie te krijgen. Helaas krijgt ze te horen dat de zoon van mediamagnaat John Wolfs ook in de running is voor de promotie. Ze krijgen de uitdaging allebei een item voor de aankomende kerstshow te maken, en degene met het leukste item zal de baan krijgen. Olivier gelooft niet zo in liefde en Holly vindt dat hij alle kansen in de schoot geworpen krijgt, waardoor ze nog meer motivatie heeft deze wedstrijd te winnen. Of heeft ze toch een verkeerd beeld van hem?
We waren allebei ontzettend verrast door dit verhaal, er is duidelijk heel goed nagedacht over de verhaallijn. We vonden de humor in het boek geweldig, ik bedoel “een borstkas die even hard is als de eetrijpe avocado’s van de Albert Heijn” is briljant gevonden. Het boek geeft je direct een warm gevoel, ik zou zo bij de spelletjesavond van Holly’s vaders willen aanschuiven. Mijn dochter houdt enorm van de gezelligheid die bij kerst komt kijken en All you need is love, dus de setting beurde haar gelijk al op.
We vonden het allebei ook fijn dat het boek niet te zoetsappig was maar echt om het verhaal draait (we haken altijd een beetje af bij boeken waarin de hoofdpersoon op iedere pagina gefascineerd is door de spierbundels van de persoon waar ze een oogje op heeft).
Zouden we het boek achteraf zelf gekocht hebben? Absoluut! Als je zin hebt in een heerlijk feelgood boek maar ook een echt goed verhaal wilt lezen dan is dit een dikke aanrader. Dankjewel Iris!
Het verhaal in het kort: