Indrukwekkend en tragisch verhaal
Met een sticker op het boek dat aangaf dat dit een goede keuze zou zijn voor fans van Kristin Hannah was mijn interesse al gewekt. Ik zie inderdaad wat overeenkomsten maar toch heeft Amanda Peters een hele eigen schrijfstijl. Ik las dat ze zelf een afstammeling is van de Mi’kmaq waar ze over schrijft; wat mooi dat ze gekozen heeft om dit in haar boek te verwerken. Het verhaal in het kort:
De familie van Joe en Ruthie werkt iedere zomer in Maine om daar bessen te plukken. Wanneer Ruthie op een dag even langs de weg uitrust op een steen verdwijnt ze spoorloos, en haar familie kan haar nergens vinden. Norma groeit op als kind van strenge ouders, en heeft vaak het gevoel dat er iets niet klopt. Ze lijkt niet op haar ouders, ze zijn ontzettend beschermend en waarom zijn er geen babyfoto’s van haar? Wanneer ze uiteindelijk een aanwijzing krijgt over haar verleden, besluit ze te proberen de waarheid te achterhalen. Maar waar begin je?
Ik heb genoten van dit indrukwekkende en tragische verhaal, en vond het mooi gekozen dat de hoofdstukken afwisselend vanuit Joe en Norma vertelt worden. Je ziet hoe de gebeurtenissen het leven van beide families op zijn kop hebben gezet; Joe’s familie altijd zoekend naar Ruthie en Norma’s familie altijd bang dat de waarheid aan het licht zal komen. Het soms moeilijke leven van de inheemse bevolking in Amerika werd ook indrukwekkend verwoord, en hoe er op hun neergekeken wordt door sommige mensen. De auteur heeft de karakters van Joe en Norma ook heel goed uitgediept, je leeft met ze mee en hoopt dat ze elkaar uiteindelijk zullen vinden.
Een aanrader!
Een aanrader!