Healing fiction met een mooie boodschap
In Seoel bevindt zich een kleine supermarkt waar op een dag een nieuwe medewerker start: de dakloze Dokgo. Zijn collega’s hebben hier in eerste instantie wat moeite mee en vinden hem een rare, maar al snel verovert hij de harten van de klanten en zijn collega’s. Hij stottert een beetje, maar wat hij zegt zijn vaak hele waardevolle adviezen waarmee hij de mensen om hem heen een helpende hand biedt. Hoe is Dokgo echter hier beland en wat probeert hij te vergeten?
Ik kreeg van Park Uitgevers deze roman toegestuurd in ruil voor een recensie, en heb absoluut genoten van dit boek. Ik vind het leuk dat je van zo’n vertaalde roman meer te weten komt over de cultuur en gebruiken in een ander land. In Zuid-Korea wordt iedereen bijvoorbeeld op 1 januari een jaartje ouder en vieren ze niet de dag dat ze geboren zijn. Ieder hoofdstuk gaat over een ander personage, een klant of medewerker van de winkel, en af en toe lopen de verhalen door elkaar heen wat het heel levendig maakt om te lezen. Dit boek behoort tot de categorie “healing fiction” wat inhoudt dat het verhaal gaat over de persoonlijke groei van de hoofdpersonen en het draait om bijzondere ontmoetingen en relaties tussen de karakters. Dat kwam in dit boek ook duidelijk naar voren, het is een heerlijk ontspannen verhaal wat je een warm gevoel geeft.
Het boek ziet er ook nog eens prachtig uit, met een hele mooie glitterende kaft. Een aanrader!