audioboek is een dikke aanrader

Anita 11 juli 2024
In zijn thuisland Afghanistan heeft Amir zijn beste vriend ooit twee keer verraden. Hij heeft hem niet beschermd in een vreselijke situatie, en er tevens er voor gezorgd dat hij en zijn vader weggestuurd werden door zijn vader Baba uit hun huis….
Amir woont al jaren in San Francisco, is gelukkig getrouwd, maar het verleden blijft aan hem knagen. Hij en Hassan zijn samen opgegroeid en waren onafscheidelijk. Amir’s vader was een rijk man en hij groeide op in weelde, terwijl Hassan en zijn vader bij hen in dienst waren. Hassan zou alles doen voor zijn vriend Amir, maar dit bleek niet wederzijds…
Wanneer Amir een schokkend familiegeheim verneemt en ontdekt dat de zoon van Hassan in een weeshuis zit in Afghanistan, besluit hij hem te gaan zoeken. Zijn thuisland is echter verwoest door de huidige bezetters, en hij zal een oude vijand onder ogen moeten komen om de zoon van Hassan te kunnen zien.

Ik had dit boek echt al jaren op mijn tbr staan en besloot deze eindelijk eens te gaan lezen. Wat een hartverscheurend verhaal; ik was gewaarschuwd maar het is echt heel indrukwekkend. Je leert veel over een land waar je alleen gruwelijke beelden over ziet op het nieuws. De volhardendheid van Amir wordt heel mooi beschreven; de manier waarop het verleden altijd aan hem bleef knagen, hij zijn fouten uit het verleden probeert goed te maken en langzaam ontdekt dat mensen in zijn omgeving ook fouten gemaakt hebben.

Even iets heel anders, ik was er van overtuigd dat Sander de Heer die het boek heeft ingesproken ooit de grote boze wolf van Roodkapje heeft ingesproken, die stem kwam me zo bekend voor! Ik kan het niet terug vinden maar wat zou hij dan een goeie hier voor zijn! Zijn stem voor Baba is gewoon de wolf, luister maar eens op Storytel of Nextory ;)

Meer recensies van Anita