Het audioboek is een aanrader!
Een paar jaar geleden hebben we een rondreis gemaakt door het zuiden van de US en natuurlijk Graceland bezocht in Memphis. Toen ik dit boek tegenkwam op bookstagram was ik daarom meteen nieuwsgierig. Ik heb het audioboek geluisterd en dat kan ik 100% aanraden! Het boek heeft twee vertellers: Lisa Marie Presley (prachtig ingesproken door Julia Roberts), en haar dochter Riley Keouch (die overigens haar verhaal ontzettend mooi heeft ingesproken en een hele fijne stem heeft om naar te luisteren). Deze dynamiek en twee kanten van het verhaal maken het heel leuk om naar te luisteren. Tussendoor hoor je ook stukjes verteld door Lisa Marie zelf, omdat ze als opzet voor het boek heel veel voicenotes opnam. Haar dochter heeft heel mooi haar draai aan het boek gegeven en lege gaten opgevuld door haar herinneringen te delen. Ze is tegelijkertijd heel eerlijk over het moeilijke leven van haar moeder, precies zoals ze gewild zou hebben. Voor iedereen die nieuwsgierig is hoe het moet zijn om op te groeien als dochter van een legende als Elvis, is dit een heel interessant boek om te beluisteren.
De inhoud is moeilijk te beoordelen, het gaat over iemands leven dus hoe kun je dit nu goed of slecht vinden…. Ik wist wel dat Lisa Marie gek was op haar vader, en snap nu ook wel waarom. Ze groeide op zonder structuur en mocht precies doen wat ze wilde. Haar moeder wilde haar veel meer structuur geven en daarom botsten ze dan ook enorm. Ik denk dat ze pas toen ze zelf kinderen kreeg hier zelf een bepaald evenwicht in zocht en de band met haar eigen moeder ook verbeterde. Ze zag als klein meisje wel aankomen dat het steeds slechter met haar vader ging en zijn dood is ongetwijfeld traumatisch voor haar geweest. Ze was ook nog zo jong…. Haar hele leven heeft ze geworsteld met het leven, zichzelf, en drank en drugs gebruik, en ze hoopte dat dit boek een steun voor anderen kon zijn. Ze was ontzettend gek op haar kinderen, en dat hoor je nu duidelijk in de liefdevolle vertelling van haar dochter over haar leven. Mooi gedaan!